Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Sportului din Franța, românca Roxana Mărăcineanu, șocată pe stadion: „Prefer să-mi duc copilul la rugby decât la fotbal!”
WhatsApp
Incidentele provocate de suporteri în timpul meciului Olympique Lyon - Olympique de Marseille, întrerupt după doar câteva minute, au șocat-o pe ministrul francez al Sportului, românca Roxana Mărăcineanu.
Franța. Românca Roxana Maracineanu își va juca ultima carte pentru a fi deputat cu Keke, o fostă cameristă de hotel imigrantă

"Prefer să-mi duc copilul la rugby decât la fotbal!“ spune ministrul român din Franța, șocat de comportamentul fanilor.

Derby-ul dintre Olympique Lyon și Olympique Marseille, a fost oprit în minutul 5, apoi a fost abandonat, după ce Dimitri Payet, mijlocașul oaspeților, a fost lovit cu o sticlă aruncată din tribune.

Incidentul s-a petrecut când Payet se pregătea să execute o lovitură de colț, în zona peluzei unde se află galeria gazdelor.

Ministrul Sportului din Franța, românca Roxana Mărăcineanu, șocată pe stadion

 

O sticlă de plastic, plină cu apă, a fost aruncată din tribune și l-a lovit în cap pe Dimitri Payet, care s-a prăbușit pe gazon.

Mijlocașul de la Marseille a primit îngrijiri medicale pe teren. Ulterior, Arbitrul Ruddy Buquet a decis să trimită jucătorii ambelor echipe la vestiare.

Această situație a stârnit o reacție a ministrului delegat responsabil cu sportul în Franța, Roxana Mărăcineanu. Aceasta a postat pe contul personal de Twitter un mesaj, cerând sancțiuni pentru astfel de incidente."Ce s-a întâmplat în Lyon este inacceptabil. Mă gândesc mai întâi la jucătorul agresat. Dimitri Payet are tot sprijinul meu. Avem nevoie de sancțiuni și de o conștientizare generală, imediată și radicală a tuturor celor implicați în fotbal. Nu poți lăsa jucătorii să fie atacați așa. Astfel de acte trebuie să rezulte cel puțin în oprirea automată a meciurilor", a scris ministrul imediat după meci.

În această dimineață, la postul de radio RMC, Roxana Mărăcineanu a declarat că nu poate avea "încredere în relațiile pe care cluburile de fotbal le au cu propriii suporteri".

"Așteptăm ca fotbalul francez să facă propuneri", a declarat ministrul, care a adăugat: "Fiul meu de cinci ani joacă fotbal în fiecare sâmbătă, este extraordinară experiența de pe teren în ceea ce privește diversitatea sau relația cu educatorii".

„Este adevărat că, de fiecare dată când mă aflu pe un stadion în calitate de ministru, mă gândesc că aș prefera să-mi duc copilul la rugby decât la fotbal. Este păcat!“, a afirmat ea.

Roxana Mărăcineanu a devenit ministru delegat al Sportului în Franța, în noul Cabinet ce va fi condus de Jean Castex.

Roxana Mărăcineanu, este, de un an și jumătate, Ministrul Sportului delegat în Cabinetul Jean Castex.

Născută la Bucureşti, în 1975, Mărăcineanu şi-a atras numeroase critici pentru modul în care a fost gestionată criza provocată de coronavirus în Franţa, Ligue 1 fiind singurul din cele 5 campionate de top ale Europei care nu s-a mai reluat din cauza pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel