Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul rus Șoigu reapare după presupusul atac de cord. Ce spune despre ofensiva rusă din Donbas
WhatsApp
După presupusul atac de cord, Serghei Șoigu reapare în ziua asaltului final în Donbas. „Armata rusă îndeplinește sarcinile trasate de comandantul suprem”, a spus ministru rus.  

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov a declarat, marţi, că a început următoarea fază a „campaniei militare” a Rusiei în Ucraina, centrată pe „eliberarea completă” a regiunilor proruse Doneţk şi Lugansk. Și ministrul apărării, Serghei Șoigu, care nu a mai apărut în spațiul public în ultima parioadă, este citat de agenția RIA cu o declarație în care arată că armata rusă „îndeplinește sarcinile trasate de comandantul suprem în cursul operațiunii militare speciale”.

„Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe”, a declarat Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, într-un interviu la postul de televiziune India Today, difuzat de instituţia pe care o conduce.

„Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale”, a adăugat Lavrov, primul înalt oficial din Rusia care confirmă public că marea bătălie a Rusiei pentru Donbas a început, notează EFE, preluată de Agerpres.

 

Ministrul rus Șoigu reapare după presupusul atac de cord. Ce spune despre ofensiva rusă din Donbas

 

La rândul său, agenția rusă de presă RIA îl citează pe ministrul apărării, Serghei Şoigu, care a declarat că forţele ruse pun în aplicare în mod metodic planul „de a elibera republicile populare Doneţk şi Lugansk” din provincia Donbas.

„Armata rusă îndeplinește sarcinile trasate de comandantul suprem în cursul operațiunii militare speciale. Planul de a elibera republicile populare Doneţk şi Lugansk este implementat cu consecvență și se iau măsuri pentru a restabili pacea”, a spus ministrul Șoigu, potrivit agenției RIA.

Potrivit sursei citate, Şoigu a mai spus că evenimentele din ultimele luni demonstrează cât de important este pentru Rusia să continue să-şi perfecţioneze armata.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel