Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Muncii: Bugetarii nu vor mai primi unele sporuri dacă lucrează de acasă sau prin telemuncă
WhatsApp
Violeta Alexandru a anunţat, vineri, că angajaţii din instituţiile publice nu vor mai beneficia de anumite sporuri de muncă în condiţii în speciale dacă vor alege să lucreze de acasă sau în regim de telemuncă. Ministrul Muncii le-a transmis angajatorilor să le comunice angajaţilor care sunt avantajele continuării activităţii şi care sunt repercusiunile la nivel salarial.
ministrul_muncii_violeta_alexandru

"Îi rog pe angajatori, mai ales pe cei din instituţiile publice, să comunice angajaţilor care sunt avantajele, şi anume că îşi pot continua activitatea, şi care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercusiunile cu privire la nivelul salarial. E vorba de sporuri. Unele sporuri au legătură cu spaţiul de lucru din instituţiile publice, cum ar fi de exemplu, cel care priveşte condiţiile speciale, aşa numitul spor de antenă, respectiv indemnizaţia de hrană", a precizat Violeta Alexandru, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Ministrul Muncii a precizat că dorinţa autorităţilor este "să se înţeleagă că obiectivul este protejarea sănătăţii populaţiei. Sănătatea populaţiei înseamnă evitarea zonelor aglomerate".

 

"Nu ne dorim să întrerupem activitatea"

 

"Nu ne dorim să întrerupem activitatea companiilor şi nici a angajaţilor astfel încât ei să sufere peste câteva săptămâni la ziua de salariu atunci când nu mai încasează sumele pe care se bazau. Nu ne dorim să întrerupem activitatea, de aceea am gândit să reglementăm în continuare obligaţia angajatorului de a organiza echipa sa de lucru astfel încât oamenii să poată lucra de acasă sau din alte spaţii fără să le fie afectate drepturile", a precizat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul a afirmat că a solicitat Inspecției Muncii să elaboreze un ghid pentru angajatori, așa încât să știe care sunt modificările necesare în sistemul REVISAL, pentru încadrarea în telemuncă sau muncă la domiciliu. "Am cerut Inspecţiei Muncii să elaboreze şi să afişeze chiar de astăzi, şi vor verifica acest lucru, un ghid care să explice angajatorilor şi care să fie la dispoziţia angajaţilor în măsura în care doresc să se asigure că angajatorii fac ce trebuie şi iau măsurile corespunzătoare, din care să rezulte ce trebuie modificat în Revisal atunci când persoana trece în regim de muncă la domiciliu, respectiv în telecmună.  Sunt câteva modificări care trebuie incluse în platforma salariaţilor din România. Vreau să fie foarte clar pentru a nu exista nicio problemă ulterior aceastei perioade", a mai precizat ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel