Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul German de Externe: O ofensivă israeliană asupra orașului Rafah ar fi o catastrofă umanitară
WhatsApp
O ofensivă israeliană asupra orașului Rafah din Gaza, unde 1,3 milioane de oameni și-au căutat refugiu, ar fi o catastrofă umanitară, a declarat miercuri ministrul german de externe Annalena Baerbock, transmite Reuters.
Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Egipt și Gaza (Foto: Agerpres)

Vorbind la o conferință de presă la Ierusalim, Baerbock a spus: "1,3 milioane de oameni așteaptă acolo într-un spațiu foarte mic. Nu prea au unde să se ducă acum. Dacă armata israeliană ar lansa o ofensivă asupra orașului Rafah în aceste condiții, ar fi o catastrofă umanitară."

Baerbock a declarat că Germania își propune ca Uniunea Europeană să examineze sancțiuni împotriva coloniștilor extremiști care îi atacă pe palestinieni în Cisiordania ocupată, după ce Franța, Washingtonul și Marea Britanie au impus sancțiuni coloniștilor violenți.

"Să convenim împreună asupra sancțiunilor în Europa. Pentru aceasta avem nevoie de toate cele 27 de state membre. Noi, germanii, am împins acest lucru pe calea europeană", a declarat ea, adăugând că în zona de liberă circulație Schengen, interdicțiile naționale de intrare pot intra în vigoare numai dacă sunt adoptate de întregul bloc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel