Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Apărării din România şi omologii din Franţa şi Olanda - la Centrul de Instruire de la Cincu
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, Catherine Colonna, vizitează, vineri, Centrul Naţional de Instruire Întrunită 'Getica' de la Cincu, judeţul Braşov.
Sursa foto: facebook/MAE

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), programul deplasării miniştrilor va cuprinde interacţiuni cu personalul militar, mai ales francez şi olandez, precum şi vizitarea unor facilităţi militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România.

În context, ministrul Aurescu 'va reitera mesajul de apreciere deosebită al României pentru contribuţia substanţială la Grupul de Luptă NATO din România a Franţei, în calitate de naţiune cadru, şi a Ţărilor de Jos, ca unul dintre principalii participanţi'.

Ulterior deplasării la Cincu, cei trei oficiali vor avea, la Bucureşti, o rundă de consultări politice în format trilateral, discuţiile urmând a se concentra pe teme de actualitate ale agendei europene şi de securitate, inclusiv pe demersurile în curs pentru promovarea, în continuare, a obiectivului aderării României la spaţiul Schengen, pe care atât Franţa, cât şi Regatul Ţărilor de Jos o susţin activ.

Ministrul Apărării din România şi omologii din Franţa şi Olanda - la Centrul de Instruire de la Cincu

 

Ei vor avea un schimb de opinii şi privind agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, evoluţiile din Republica Moldova şi cooperarea în cadrul NATO. După consultări, vor susţine o conferinţă comună de presă.

Vizita celor doi miniştri de Externe în România 'reprezintă o reconfirmare a cooperării foarte bune a României cu Franţa şi cu Olanda, în plan bilateral, dar şi pe plan european şi în cadrul NATO, precum şi a interacţiunii trilaterale eficiente între Bucureşti, Paris şi Haga', precizează MAE.

Tot vineri, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, Catherine Colonna, vor fi primiţi de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Nicolae Ciucă, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel