"Am fost într-adevăr un partid altfel. Ne-am luptat cu un sistem croit pentru furt, risipă. Nu am ezitat să vorbim atunci când ne-ar fi fost mai comod să tăcem. Ne-am asumat o guvernare grea. În aceste opt luni de zile de când s-au scurs de când am intrat în guvern am adus în administrație oameni onești, profesioniști, care ne-au arătat că se poate și altfel. Am decis că nu mai putem merge mai departe fără un minim de respect pentru adevăr, pentru ceea ce înseamnă interesele reale ale oamenilor, fără respect pentru protocolul de coaliție. Nu se mai poate așa și nici nu se va mai putea mai departe. Florin Cîțu a dinamitat cu buna știință și cinism coaliția. Miniștrii USR se retrag din cabinetul Florin Cîțu. E o decizie susținută. De aceea ne prezentăm demisiile. Fiecare ministru are demisia în mână. Mâine dimineață ministrul Cîțu va avea la birou toate demisiile noastre," a anunțat Dan Barna în această seară.
"După cum știți, încă de miercuri am transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis. După amiază a venit o invitație pentru o discuție pe care o voi onora în această seară. Cu un nou premier vom putea să continuăm alianța. Cu un nou premier lucrurile se vor putea închide în câteva zile. Florin Cîțu și-a asumat dinamitarea coaliției. Klaus Iohannis nu și-a asumat rolul de mediator pe care îl are. Am spus-o clar: USR-PLUS vrea să meargă mai departe cu un alt premier," a mai spus Barna.
Dacian Cioloş a spus că, dacă trece moţiunea în Parlament, USR PLUS va încerca reconstruirea coaliţiei.
"Dacă trece moţiunea, vom încerca împreună cu PNL şi cu UDMR să găsim o altă formulă de premier cu care să reconstruim coaliţia. Preşedintele Klaus Iohannis este cel care face propunerea de premier, dar dacă intenţia celor trei partide este să propună, exact cum am făcut. Nu e obligat în niciun fel (preşedintele - n.r.), dar cred că şi interesul domnului preşedinte e să aibă un guvern care să lucreze la reforme. Nu asta ne dorim?", a explicat, la Digi 24, Cioloş.
El a menţionat că, în cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, USR PLUS nu va susţine un guvern minoritar.
"Ieri, preşedintele PSD a comunicat exact linia PSD. Nu ne-am schimbat punctul de vedere. Vom vota orice moţiune care ajunge în plen. Doi - invităm pe ceilalţi, ceea ce ei n-au făcut vizavi de noi, să vină, să avem discuţii inclusiv pe textul moţiunii şi să semneze moţiunea PSD-ului, astfel încât să plece acest guvern acasă", a declarat Grindeanu, la Parlament, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.
El a explicat că, în şedinţa Birourilor permanente reunite, au existat "nişte acuze" între PNL şi USR PLUS "cum se fură unii pe alţii" şi a spus că reprezentaţii PSD din Birourile permanente sunt 8 din 26, astfel că nu de ei depinde cvorumul de şedinţă.
"Cei de la PNL spuneau că sunt semnături false, cei de la USR spuneau că e adevărat că sunt scanate, dar au acolo oamenii. Noi nu vrem să intrăm în acest circ şi am preferat să adoptăm această soluţie (să plece - n.r.), că e un circ în actuala putere. Eu nu ştiu până astăzi cei de la USR să-şi fi dat demisia. (...) Asistăm, aşa, la un circ în interiorul puterii şi ne cer nouă, celor de la PSD, să venim aşa ca o măciucă şi să rezolvăm circul între ei. Să şi-l rezolve. În acest moment este această moţiune depusă, o vom vota când va ajunge în plen. (...) Noi vrem să plece Cîţu, dar vrem să plece şi Barna, şi Ghinea, şi Drulă şi Năsui, vrem să nu vină înapoi Vlad Voiculescu", a afirmat Sorin Grindeanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News