Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mină marină, descoperită de poliţiştii de frontieră pe o plajă din România
WhatsApp
Autoritățile române au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe o mină marină.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit o mină marină pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe.

O echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

Aceștia au monitorizat cu atenție obiectul, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu.

Activitatea în zonă este în desfășurare, potrivit Gărzii de Coastă.

În decembrie, o mină marină a fost descoperită în apropiere de Portul Constanța.

Mină descoperită în apropiere de Portul Constanța

 

O mină marină a fost descoperită, la începutul lunii decembrie, la aproximativ 2,5 mile de capul digului de nord al Portului Contanța, a anunțat Statul Major al Forțelor Navale (SMFN).

Prezența minei marine a fost semnalată de cargoul turcesc „Ahmet Kan” sâmbătă, în jurul orei 8.00. O navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat la fața locului pentru a inspecta obiectul plutitor raportat, confirmând că este o mină marină, care pune în pericol siguranța navigației.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat intervenția rapidă a echipei de scafandri de luptă EOD, precum și pregătirea puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” pentru a ieși pe mare.

Echipa de scafandri EOD s-a deplasat în zonă cu două ambarcațiuni rapide pentru a neutraliza mina marină aflată în derivă în zona de responsabilitate a Forțelor Navale.

„După ce au fost luate toate măsurile de siguranță la fața locului și a fost securizat raionul periculos, scafandrii militari au neutralizat mina prin distrugere. Misiunea a fost terminată în jurul orei 10.40, fără a mai fi necesară intervenția puitorului de mine ”, a transmis Statul Major al Forțelor Navale (SMFN).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel