Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarului român căruia i s-a furat arma în post se uita la o slujbă religioasă pe telefon. Ies la iveală detalii cutremurătoare
WhatsApp
Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul militarului din Mamaia-Sat căruia i-au fost furate mitraliera și muniția aferentă. Soldatul se uita la o slujbă religioasă în momentul în care a fost atacat de un individ mascat.

Informația a fost confirmată de procurorii militari, anunță Știrile PRO TV. Procurorii militari au confirmat în urmă cu puțin timp că soldatul, adept al cultului adventist, a declarat la audieri că nu era atent în post. Urmărea pe telefon o slujbă transmisă în direct pe o rețea socială.

Tocmai de aceea a și fost luat prin surprindere atunci când individul mascat a intrat la el în post, i-a luat pușca mitralieră, cele 30 de gloanțe de război și a dispărut.

Anchetatorii presupun că atacatorul știa bine zona și nu este exclus să-l fi cunoscut și pe soldat.

Una dintre variante este că pușca militară ar fi fost în final aruncată în canalul navigabil care face legătura între Portul Midia și Lacul Siutghiol.

La această oră, scafandrii militari periază zona în căutarea armamentului și a puștii.

 

Filtre în Mamaia Sat și în orașul Constanța

 

Pe de altă parte, sunt încă filtre în Mamaia Sat și în orașul Constanța.

Suspectul, cu o cagulă pe față a sărit gardul unității după ce a tăiat sârma ghimpată și a atacat santinela cu un cuțit.

Apoi, a fugit cu pistolul mitralieră, un model AKM, calibru 7,62 mm și cu un încărcator de 30 de cartușe. Potrivit oficialilor MAPN, între cei doi a avut loc o luptă.

Gen. bg. Constantin Spînu, purtător de cuvânt MAPN: ”Militarul a opus rezistență în confruntarea corp la corp cu agresorul, pentru că s-a ajuns la confruntare corp la corp, însă, din păcate, a fost deposedat de armă.” 

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, unitatea militară din care a fost furată arma și muniția este una de logistică și informatică. După incident, Ministerul Apărării a cerut atât întărirea măsurilor de pază ale unităților militare, cât și verificarea planurilor de pază și apărare.

Apoi, s-au organizat filtre la toate ieșirile din județ.  Oamenii au fost informați că un individ umblă liber înarmat cu o mitralieră.

 

Fugarul este căutat inclusiv la frontiera de vest

 

Pentru că există temerea că cel care a sustras arma din dotare și un încărcător cu 30 de cartușe ale militarului aflat în postul de pază ar putea fugi din țară verificări se fac și în Timiș, județ aflat în apropiere de graniță. Sunt filtre de poliție răspândite în mai multe puncte cheie. Fiecare mașină este trasă pe dreapta și percheziționată.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, specialist cu peste 40 de ani de experiență, spune că audierea singurului martor din acest incident, militarul care era de gardă, este foarte importantă.

Liviu Chesnoiu psiholog criminalist: ”În cercul de bănuiți vor intra foarte mulți. Potret robot nu avem cum să-i facem pentru că avea cagulă. Nu există crimă parfectă, a lăsat acolo ceva urme, da? S-a luptat cu el, da? E un tip periculos. Că să te duci să faci așa ceva îți trebuie curaj nebun. E un caz, complicat, un caz greu”.

Anchetatorii iau în calcul toate variantele, inclusiv ca militarul să-l fi cunoscut pe agresor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel