Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români care au participat la Jocurile Invictus de la Haga, medaliaţi de MApN
WhatsApp
Militarii români, răniţi în misiuni, care au participat în acest an la Jocurile Invictus, desfăşurate la Haga, au fost medaliaţi la sediul Ministerului Apărării Naţionale. 

Distincţiile înmânate de ministrul Vasile Dîncu au fost conferite de preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru dăruirea şi profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României. Spiritul Invictus a fost evocat de Vasile Dîncu în discursul său.

Vasile Dîncu a oferit membrilor lotului Invictus Ordinul Meritul Sportiv și Medalia Meritul Sportiv, conferite de Președintele României, Klaus Iohannis, „în semn de apreciere a rezultatelor obținute la evenimentul competițional Invictus Games Haga 2022, pentru talentul, dăruirea și profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României”.

„Spiritul Invictus înseamnă un nou tip de atitudine. Invictus nu este numai o poveste frumoasă, ci este şi o atitudine dezirabilă pentru ceea ce înseamnă România viitorului, a avea încredere în forţele proprii şi a crede că poţi în fiecare moment să te depăşeşti pe tine şi condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea“, a declarat Vasile Dincu.

Coordonatorul proiectului Invictus, maiorul Gabriel Ion, a enumerat distincţiile obţinute de militarii români la competiţia sportivă: „Cei 20 de luptători răniţi au participat la opt discipline sportive individuale, respectiv un sport de echipă, reuşind să câştige 11 medalii, dintre care patru de aur şi şapte de argint. Lotul României a mai obţinut rezultate notabile la tir cu arcul, powerlifting, rowing, atletism şi ciclism“.

La Haga, reprezentanţii României s-au aflat la cea de-a treia prezenţă la competiţia sportivă Invictus, care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel