Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Migranți, găsiți ascunși în cuști, sub podeaua unui camion. Ar fi plătit 3000 de euro pentru a ajunge în Austria
WhatsApp
Trei bărbați din Alba au fost arestați preventiv după ce au fost prinși, în flagrant, în timp ce transportau 6 migranți, pentru a-i trece fraudulos vama.  
Migranți, găsiți ascunși în cuști, sub podeaua unui camion. Ar fi plătit 3000 de euro pentru a ajunge în Austria

Cetățenii din Bangladesh erau ascunși în cuști metalice sudate sub șasiul unui camion. Migranții, spun anchetatorii, fuseseră preluați din Alba Iulia și urmau să ajungă în Austria, în schimbul a 3.000 de euro/persoană. Flagrantul, pus la cale de polițiști, a avut loc marți. Cei trei bărbați au fost prinși în timp ce se îndreptau spre vamă, cu scopul de a trece granița spre Ungaria.

Sub podeaua camionului lor, destinat transportului de marfă, polițiștii au descoperit mai multe cuști metalice. Acestea erau sudate sub șasiul camionului și ascundeau migranți, care urmau să treacă fraudulos granița spre țările din Vest.

"În perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, în scopul de a obține foloase patrimoniale importante, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea sau sănătatea migranților, aceștia fiind adăpostiți, pe durata transporturilor, în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor, existând un pericol evident în caz de accident de circulație, precum și pericol de asfixiere de la gazele de eșapament", au transmis reprezentanții DIICOT.

Miercuri, polițiștii au făcut și 6 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor grupului. În urma probelor adunate, trei bărbați, de 28, 36 și 37 de ani, toți din Alba Iulia, au fost reținuți pentru 24 de ore și, ulterior, au fost arestați preventiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel