Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz plin cu pachete din România și Moldova, oprit din drum de polițiștii germani. Șoferul amendat, iar mașina scoasă din circulație
WhatsApp
Un microbuz plin cu pachete, care conțineau și băuturi alcoolice, a fost oprit și verificat de polițiștii germani. Șoferul a fost amendat cu 2.700 de euro, iar vehiculul a fost scos din circulație.  
Controale riguroase ale pachetelor de Crăciun trimise din România către rudele din Austria / (Foto ILUSTRATIV)

Polițiștii germani au oprit și controlat o autoutilitară înmatriculată în Republica Moldova, în cadrul unei inspecții comune a traficului de tranzit de către vamă și poliție săptămâna trecută la Messkirch, Germania. Astfel, oamenii legii au găsit zeci de pachete din România și Republica Moldova care conțineau, printre altele, băuturi spirtoase.

Șoferul, un portughez de 49 de ani, a declarat că totalul de 54 de litri de alcool erau din România și urmau să fie duși în Portugalia. În plus, bărbatul care locuiește în Portugalia și-a condus vehiculul înmatriculat în Moldova în UE, motiv pentru care a trebuit să plătească taxele de import a vehiculului, neavând dovada formalităților vamale, potrivit unui comunicat al poliției germane.

Amendă de 2.700 de euro pentru șofer

 

Vameșii au demarat și o acțiune de urmărire penală împotriva bărbatului pentru evaziune fiscală și l-au obligat pe acesta să plătească în jur de 2.100 de euro taxă vamală și 300 de euro taxă de alcool. Băuturile alcoolice au fost confiscate. 

Pentru că portughezul aveau și datorii fiscale mai vechi, inspectorii au încasat în plus 330 de euro.

Totodată, bărbatului de 49 de ani nu i s-a mai permis să-și continue călătoria cu duba.

Din cauza unor defecțiuni tehnice, vehiculul său a fost scos din circulație, mai scrie sursa citată.

 

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel