Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz, oprit la intrarea în țară. Pasagerii, puși în pericol de șofer
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia au descoperit un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, fals. 
Microbuz, oprit la intrarea în țară. Pasagerii, puși în pericol de șofer. Sursa foto: Politia de frontiera

Bărbatul a plătit 2.000 de euro pentru procurarea documentului, iar acum este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 18 noiembrie, în jurul orei 01.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit în bagajele personale ale bărbatului un permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, având imprimate datele și fotografia proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este posesor de permis de conducere valabil pentru categoria “B”, dar pentru că avea nevoie de un permis de conducere care să-i dea posibilitatea să lucreze ca şofer profesionist în state membre ale Uniunii Europene, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră, prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 2.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Transport de 22 tone de deşeuri aduse din Italia, întors la frontieră și trimis înapoi de autorităţile române

 

Peste 22 de tone de deşeuri constând în materiale plastice şi cauciuc au fost oprite în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II şi returnate în Italia, a informat vineri Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş II au efectuat, în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale plastice şi cauciuc, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 22.790 kg de deşeuri materiale plastice şi cauciuc, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

În urmă cu două săptămâni, un transport de 16 tone de deşeuri aduse din Suedia a fost întors la frontieră de autorităţile române. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel