Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Meteorologii anunță cod galben de ploi. Sunt vizate 21 de județe
WhatsApp
Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru 21 de județe din țară. Avertizarea intră în vigoare miercuri la ora 12 și expiră joi dimineața.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de miercuri de la ora 12.00 până joi, la ora 8.00 va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată, transmite Mediafax.

În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...70 km/h și pe arii restrânse 80...90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Sunt vizate judele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț, Mehedinți și Gorj.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

 

Temperaturi ridicate și posibile ploi în Capitală

 

Temperaturile maxime ating pragul de 29 de grade, miercuri, în Capitală, dar vor fi și intensificări ale vântului și sunt posibile și averse, transmit meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi predominant frumoasă, miercuri, şi se va încălzi.

Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse va fi în creștere.

Temperatura maximă va fi de 27 - 29 de grade, iar cea minimă de 13 - 16 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel