Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Meta își va dezvolta propria inteligență generală artificială, anunță Mark Zuckerberg
WhatsApp
FOTO: Facebook @Mark Zuckerberg

Săptămâna trecută, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg a anunțat că plănuiește să-și construiască propria inteligență generală artificială – AGI. Despre AGI, Mark Zuckerberg anunță că este o inteligență artificială care egalează sau depășește inteligența umană, în aproape toate domeniile.

Pe Threads, rețeaua de socializare a Meta, Zuckerberg a detaliat, într-un video, că prin construirea celei mai bune AI pentru chatbot, creatorii și firmele vor avea acces la mai multe progrese în AI.

„Viziunea noastră pe termen lung este să dezvoltăm inteligența generală, să o deschidem în mod responsabil și să o facem disponibilă pe scară largă, astfel încât toată lumea să poată beneficia”, a precizat CEO-ul Meta, într-o postare, pe Threads, preluată de cnn.com. Zuckerberg a adăugat că ”pentru a gestiona acest tip de putere de procesare Target este pe cale să aibă aproximativ 350.000 de cipuri Nvidia AI până la sfârșitul anului. De asemenea, compania intenționează să crească și să reunească cele două grupuri principale de cercetare AI, numite FAIR și GenAI, pentru a accelera activitatea companiei.”

„Până la sfârșitul deceniului, cred că mulți oameni vor vorbi frecvent cu AI pe tot parcursul zilei purtând ochelari inteligenți precum cei pe care îi construim cu Ray Ban Meta”, este de părere Zuckerberg. Ultimii ochelari Ray Ban de la Meta sunt alimentați de inteligență artificială și permit utilizatorilor să  efectueze apeluri, să trimită mesaje și să înregistreze videoclipuri fără mâini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel