Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul unui director din Torino către profesori: „Fără teme de sărbători. Mintea trebuie să se odihnească”
WhatsApp
Visul oricărui elev s-a împlinit într-o școală din Torino unde directorul a trimis o circulară profesorilor prin care îi invită să le atribuie elevilor doar teme personalizate, încurajând descoperirea locurilor și orașelor, muzeelor de artă, a tradițiilor locale, dar și povești ale rudelor cu care se văd rar.
Mesajul unui director către profesorii din Torino - Fără teme de sărbători. Mintea trebuie să se odihnească. Sursa - Pexels

„Elevii au nevoie de timp să se odihnească, nu să-și facă griji pentru teme, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă, când trebuie să-și revină pentru a face față noului an cu mai multă energie”, a spus directorul liceului Convitto Umberto I din Torino, Maria Teresa Furci.

Inițiativa a fost luată, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, de directorul Convitto Umberto I din Torino, Maria Teresa Furci.  "Elevii au nevoie de timp pentru a se odihni fără gândul la teme, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă", mai spune Maria Teresa Furci.

 

Energia și odihna „se obțin printr-o viață liniștită în familie 

 

Din acest motiv, într-un document transmis profesorilor, le-a cerut acestora să evite atribuirea „fără discriminare” a temelor de vacanță. „Știm bine că vor evita să le facă sau vor primi ajutor de la părinți sau prieteni, cu o zi înainte de întoarcerea la școală”, le-a transmis directorul colegilor săi.

Din acest motiv, profesorii au fost rugați să personalizeze temele și să se gândească la altfel de subiecte pentru elevi. O modalitate de a spori „timpul petrecut în familie”, considerat „foarte util și indispensabil pentru creșterea emoționala, cu sarcini redundante”, se arată în circulara primită de profesorii colegiului, scrie fanpage.it

Energia și odihna, adaugă directorul, „se obțin printr-o viață liniștită în familie, vizitând rude și prieteni și desfășurând activități complementare, altele decât cele ale școlii. Situații pe care frenezia vieții de zi cu zi nu ne permite să le trăim pe deplin și cu atât mai mult astăzi când elevii trăiesc un moment de fragilitate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel