Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul studenților care protestează pașnic pro Palestina pentru absolvenții de la psihologie: „În Gaza nu mai există Universități”
WhatsApp
Studenții care protestează împotriva „genocidului” din Palestina au pregătit un mesaj special și mai multe steaguri pentru absolvenții Facultăților de Psihologie și Sociologie și Asistență Socială, care vor urca joi, 13 iunie pe scenă.
Mesajul studenților care protestează pașnic pro Palestina pentru absolvenții de la psihologie: „În Gaza nu mai există Universități”

În jur de 50 de studenți continuă să protesteze împotriva „genocidului” din Palestina la sediul Facultăților de Psihologie și Sociologie și Asistență Socială de pe șoseaua Panduri. Majoritatea dorm în corturile instalate aici din data de 20 mai, demonstrând solidaritate față de situația din Gaza și cerând acțiuni concrete din partea universităților românești.

 

„În Gaza nu mai există studenți care vor absolvi anul acesta”

 

Pe data de 13 iunie, cu ocazia festivității de absolvire a facultății de psihologie din București, studenții protestatari au pregătit un mesaj special și mai multe steaguri ale Palestinei pentru absolvenții care vor să urce pe scenă.

Aceștia au realizat două pancarte pe care scrie: „Ia un steag cu tine pe scenă. În Gaza nu mai există Universități și studenți care vor absolvi anul acesta.”.

Mesajul lor este o încercare de a atrage atenția asupra faptului că studenții din Gaza nu pot beneficia de același privilegiu de a-și sărbători absolvirea din cauza conflictului continuu.

Marți seară, peste 20 de jandarmi și un echipaj de poliție s-au deplasat la sediul Facultăților de Psihologie și Sociologie și Asistență Socială de pe șoseaua Panduri pentru a le solicita studenților să își mute corturile din curtea facultății. Cu toate acestea, tinerii au refuzat, eliberând doar spațiul unde a fost montată scena pentru festivitatea de absolvire, dar continuând să protesteze pașnic în restul perimetrului.

 

2. Mesajul st... (b6ce4d41-ca85-40e1-9b44-4770d0975cf6_08254900.jpg)

 

Ce revendicări au studenții

 

Studenții care protestează de aproape o lună, cer universităților să ia o poziție clară cu privire la dezastrul umanitar din Fâșia Gaza. Ei solicită ca instituțiile academice românești să întrerupă orice colaborare cu entități israeliene, pe care le consideră complice la „genocidul” actual.

„Refuzăm să le permitem universităților noastre să colaboreze cu universități, centre de cercetare, întreprinderi sau alte instituții israeliene, colaborări care le fac complicitare în genocidul actual”, afirmă organizatorii protestului.

Protestatarii își doresc ca universitățile din România să se alinieze cauzei palestiniene prin stabilirea de parteneriate cu universitățile palestiniene, implementarea de burse și fellowshipuri pentru studenți și academici palestinieni, oferindu-le astfel oportunitatea de a studia și lucra în România și cel mai important, întreruperea tuturor legăturilor actuale și viitoare cu instituții israeliene, fie ele parteneriate, acorduri sau proiecte de colaborare.

Această poziție a fost clar exprimată printr-un mesaj publicat de organizatori pe contul de Instagram, denumit buchareststudents.forpalestine, atrăgând atenția asupra necesității unei solidarități academice și umane în fața opresiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel