Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mercedes de 23.000 de euro furat din Germania, depistat la un român în vama Nădlac. Bărbatul spune că nu știa nimic
WhatsApp
Un autoturism dat în urmărire de autorităţile din Germania pentru că a fost declarat furat, în valoare de 23.300 de euro, a fost descoperit de autorităţile române la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, fiind condus de un român care urma să iasă din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, bărbatul era la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz C-Class, înmatriculat în Germania.

"În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în urmă cu două săptămâni. Bărbatul a declarat faptul că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează cu menţiuni operative", a transmis Poliţia de Frontieră.

Autovehiculul a fost indisponibilizat, iar în continuare se fac cercetări pentru infracţiunea de tăinuire. 

În urmă cu o zi, autoritățile din România au depistat un alt român care conducea un bolid de lux furat, în acest caz din Italia.

Mercedes CLA din 2019 furat din Italia

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui au descoperit, pe raza localităţii Crasna, un autoturism de lux, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia. Bărbatul de la volan le-a spus senin polițiștilor că n-a mai plătit ratele la mașină și că nu s-a gândit că ar putea avea probleme din această cauză.

"În ziua de 3 ianuarie, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate împreună cu colegi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Crasna, un autoturism marca Mercedes CLA, an fabricaţie 2019, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani.

Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia, semnalare emisă pe 19 decembrie 2022. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în rate şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele", se precizează într-un comunicat de presă transmis de ITPF Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de peste 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel