Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicul Marinescu, despre numărul în creștere a pacienților COVID: Nimeni nu poate avea garanția că va face o formă ușoară
WhatsApp
Directorul medical al Institutului "Matei Balș" din București, Adrian Marinescu, a atras atenția, la Digi24, asupra presiunii pe spitale din ultimele zile, când a crescut simțitor numărul pacienților.
adrian_marinescu

Paturile care se eliberează se ocupă imediat de alți bolnavi. Potrivit medicului, cei care ajung în unitățile sanitare cu forme medii și grave sunt nevaccinați. El a semnalat faptul că este nevoie de mai multe paturi în spitale pentru pacienții Covid.

"Trendul infectărilor din ultimele săptămâni înseamnă o presiune clară pe sistemul de sănătate. Acum, mai ales în Capitală sunt puține spitale cu circuit Covid, e clar că trebuie mai multe paturi, fiecare spital acum ar trebui să vină cu un minimum de 15% paturi pentru pacienții Covid, ceea ce în practică nu se întâmplă. Spitalul e plin, nu doar la terapie intensivă.

În ultimele zile, ce se eliberează se ocupă imediat, iar în două parte a zilei nu mai avem locuri de internare. Avem nevoie de ajutor pentru pacienții Covid în general în București. Sunt pacienți cu nevoi de oxigen, cei mai mulți din cei cu forme severe sunt nevaccinati. Din cei care vin, cei mai mulți au afecțiuni cronice, vârstnici, dar și tineri. Știm că varianta Delta înseamnă mai multă infecție printre tineri și copii. Nimeni nu poate avea o garanție că va face o formă ușoară", a spus medicul. El a reluat apelurile de a se respectă măsurile de prevenție: "Chiar avem nevoie de ele, e o varianta care se transmite foarte ușor".

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel