Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Meciurile de fotbal din Anglia, Țara Galilor și Scoția au fost amânate în urma morții Reginei. Alte evenimente sportive vor avea loc
WhatsApp
Meciurile de fotbal din Marea Britanie din acest weekend au fost amânate în semn de respect pentru trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, multe alte evenimente sportive profesioniste și de masă vor continua așa cum au fost planificate. 
Meciurile de fotbal din Anglia, Țara Galilor și Scoția au fost amânate în urma morții Reginei. Alte evenimente sportive vor avea loc / Foto: Captură video youtube

În instrucțiunile sale oficiale, guvernul britanic a precizat că "nu există nicio obligație de a anula sau de a amâna evenimentele și meciurile sportive în timpul perioadei de doliu național" și că decizia de a face acest lucru este "la discreția organizațiilor individuale".

Federația de Fotbal a emis ulterior o declarație prin care a confirmat că toate meciurile din întreaga piramidă fotbalistică din Anglia vor fi amânate "în semn de respect".

 

Toate meciurile de fotbal din Marea Britanie din acest weekend au fost amânate

 

Aceasta include Premier League, weekendul de deschidere al Superligii feminine, Liga de fotbal și toate meciurile de bază.

"Majestatea Sa Regina a fost o patroană de lungă durată a Asociației de Fotbal și a lăsat o moștenire de durată și de neșters asupra jocului nostru național", se arată într-o declarație a FA.

"În semn de respect, ca urmare a decesului Majestății Sale Regina, fotbalul englez s-a unit pentru a amâna toate meciurile de fotbal din perioada 9-11 septembrie".

Richard Masters, directorul executiv al Premier League, a declarat că liga "ar dori să aducă un omagiu Majestății Sale pentru serviciile îndelungate și de nezdruncinat aduse țării noastre.".

"Acesta este un moment extrem de trist nu doar pentru națiune, ci și pentru milioanele de oameni din întreaga lume care au admirat-o. Ne alăturăm tuturor celor care deplâng dispariția ei".

Măsura a fost replicată în Țara Galilor și Scoția, Rod Petrie, președintele Federației Scoțiene de Fotbal, afirmând că amânarea meciurilor a fost "măsura potrivită de luat", conform ABC.net.

Tot fotbalul din Irlanda de Nord a fost amânat mai devreme vineri.

Vezi și: Imagini emoționante la West Ham - FCSB. Fanii au cântat în onoarea reginei Elisabeta a II-a. Tot stadionul a aplaudat

 

Rugbyul și parkrun-ul vor continua

Meciurile de rugby din Anglia au fost amânate vineri, dar meciurile programate pentru restul weekend-ului vor avea loc conform planului.

"Premiership Rugby a confirmat că, în semn de respect, cele două meciuri din Premiership programate pentru [vineri] vor fi amânate", se arată într-un comunicat.

"Celelalte meciuri programate pentru sâmbătă și duminică se vor desfășura conform programului, cluburile din Premiership alăturându-se suporterilor pentru a recunoaște viața și serviciile Reginei Elisabeta".

Meciurile vor fi precedate de un minut de reculegere, iar jucătorii și antrenorii vor fi invitați să poarte brățări negre.

 

În Țara Galilor, toate meciurile de seniori au fost amânate, dar sporturile comunitare vor continua

 

Evenimentele Parkrun vor avea loc ca de obicei sâmbătă dimineața, organizatorii afirmând că "credem că evenimentele Parkrun pot juca un rol important pentru a ne ajuta să depășim momentele dificile".

Acesta a adăugat că unele evenimente pot fi anulate sau proprietarii de terenuri pot solicita o anulare.

Cursa Great North Run de duminică va avea loc conform planului.

"Evenimentul a fost în mod tradițional o celebrare a realizărilor extraordinare ale unor oameni obișnuiți, anul acesta va fi o oportunitate pentru noi de a ne reuni și de a ne exprima condoleanțele, în timp ce sărbătorim viața extraordinarei noastre regine", se arată într-o declarație a organizatorilor cursei.

Acesta a adăugat că cele "25 de milioane de lire sterline estimate" strânse în scopuri caritabile de către "miile de alergători" care se așteaptă să participe la cursă reprezintă "un omagiu adecvat adus reginei".

Cu toate acestea, "elemente ale experienței alergătorilor și spectatorilor vor fi mai discrete din respect pentru Familia Regală". 

BCE a confirmat că meciul se va relua sâmbătă, împreună cu toate celelalte meciuri de cricket intern, inclusiv cu meciul internațional feminin T20 al Angliei împotriva Indiei.

 

Toți jucătorii vor purta brățări negre la meci

 

Campionatul PGA, evenimentul emblematic al circuitului european, a fost întrerupt joi, aproape de finalul primei runde, cu 30 de jucători aflați încă pe teren, iar vineri nu se va juca.

Turul Marii Britanii și-a anulat ultimele trei etape, în timp ce a treia zi a festivalului hipic St. Leger de la Doncaster, una dintre cursele clasice din Marea Britanie, a fost amânată pentru duminică.

Guvernul a declarat că organizațiile "ar putea lua în considerare anularea sau amânarea evenimentelor sau închiderea locurilor de desfășurare în ziua funeraliilor de stat", în semn de respect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel