Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Matteo Salvini anunţă măsuri împotriva romilor
WhatsApp
Matteo Salvini promite că va lua măsuri, după imigranţi, şi împotriva romilor.

Matteo Salvini, vicepremierul şi ministrul de interne italian, cunoscut pentru poziţiile sale dure, a promis luni că va lua măsuri împotriva minorităţii rome, făcând o legătură între această minoritate etnică şi "furturi şi ilegalităţi", relatează dpa.

Salvini, lider al partidului de extremă-dreapta Liga, şi-a făcut deja un renume prin interzicerea accesului în porturile italiene pentru ambarcaţiunile organizaţiilor umanitare care participă la operaţiunile de salvare a migranţilor.

Într-o declaraţie pentru postul local de televiziune Telelombardia, el a spus că ministerul său pregăteşte un dosar "privind situaţia romilor din întreaga Italie pentru a vedea cine, cum şi câţi sunt". Ideea unui recensământ concentrat pe o minoritate anume este pentru unii o reminiscenţă înfricoşătoare a persecuţiilor naziste. Romii au fost alături de evrei victime ale Holocaustului.

Interzise prin lege

"Ministrul de interne nu pare să ştie că recensămintele bazate pe etnie sunt interzise prin lege", a declarat activistul Carlo Stasolla pentru agenţia de presă ANSA. Stasolla este preşedintele Asociaţiei 21 Iulie, o organizaţie pentru apărarea drepturilor romilor.

După ce cotidianul de centru-stânga La Repubblica a scris că este o propunere-şoc, Salvini a postat pe Facebook: "De ce? Mă gândesc nu doar la furturile (comise de romi - n.r.), dar şi la acei copii (romi - n.r.) educaţi în tabere (de romi - n.r.) să fure şi să comită alte ilegalităţi".

Retorica anti-romi şi anti-imigranţi a adus partidului Liga numeroase voturi, iar Salvini o foloseşte din nou înaintea unor tururi secunde la scrutine locale la 24 iunie, în care formaţiunea sa este de aşteptat să obţină rezultate bune.

Duminică, el a participat la un marş în Seregno, în apropiere de Milano, unde candidata Ligii la primărie, Ilaria Cerqua, a spus că a vota în favoarea ei înseamnă a vota pentru un oraş "fără solicitanţi de azil, fără tabere cu romi, fără moschei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel