Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Măsuri sociale noi în Franța: Cecuri de 200 de euro pentru încălzire, alocații cu 50% mai mari, pensii crescute
WhatsApp
Franţa intră în vigoare, în această lună, mai multe măsuri sociale, menite să compenseze o parte din scăderea puterii de cumpărare în condiţiile în care inflaţia a depăşită 6% în octombrie.

1,6 milioane de gospodării vor beneficia de cecuri pentru încălzire de 100 până la 200 de euro, în funcţie de venit. 800.000 de familii monoparentale, fără pensii alimentare, primesc alocaţii cu 50% mai mari, iar 13 milioane de pensionari cu pensii suplimentare au în spor de peste 5% începând de astăzi.

Măsuri sociale noi în Franța, din 1 noiembrie

 

Şi tot de astăzi, începe în Franţa perioada de protecţie locativă de iarnă, prin care chiriaşii care nu îşi plătesc chiriile nu pot fi evacuaţi până la 31 martie, iar tăierile de gaz şi de curent sunt interzise.

Din această săptămână intră în vigoare şi aşa-numitul 'indice de reparabilitate' pentru o nouă serie de electrocasnice, care îi atenţionează pe clienţi, pe o scară de unu la zece, în ce măsură produsul poate fi reparat sau nu. Măsura introdusă anul trecut încearcă să micşoreze cantitatea de deşeuri, încurajându-i pe oameni să cumpere obiecte care nu trebuie aruncate neapărat.

Şi tot de azi, devine obligatorie folosirea cauciucurilor de iarnă în zonele de munte, dar guvernul francez a anunţat că va da dovadă de toleranţă, iar amenzile nu vor fi aplicate până la sfârşitul anului, potrivit Rador. 

Cecuri de 200 de euro pentru încălzire, alocații cu 50% mai mari, pensii crescute

 

Fiecare lună nouă aduce cu sine o serie de schimbări. Luna noiembrie 2022 nu este scutită. Aceste modificări se datorează în principal inflației și venirii iernii.

- Creștere cu 5,12% a pensiilor suplimentare Agirc-Arrco

Consiliul de administrație al fondului de pensii suplimentare a decis, la 6 octombrie, majorarea pensiilor suplimentare cu 5,12%. Acest lucru afectează peste 13 milioane de pensionari, potrivit Agirc-Arcco. Noua valoare a punctului este stabilită la 1,3498 euro. Acest lucru va costa sistemul mai mult de 4,5 miliarde de euro pe an.

- Reevaluarea "alocației minime de întreținere“

Alocația pentru susținerea familiei (ASF) a fost majorată cu 50%. Acesta a fost majorat de la 122,93 EUR la 184,39 EUR pe lună pentru fiecare copil. Această prestație familială este plătită de Caisse d'allocations familiales (CAF) sau de Mutualité sociale agricole (MSA) părinților singuri care au cel puțin un copil în întreținere și care nu primesc pensie de întreținere din partea celuilalt părinte.

- Reducerea de 30 de cenți pentru combustibil a fost prelungită

Reducerea guvernamentală de 30 de cenți pentru carburanți, care ar fi trebuit să fie redusă la 18 cenți, a fost prelungită până la jumătatea lunii noiembrie, din cauza creșterii costurilor cauzate de lipsurile cauzate de grevă la TotalEnergies și Esso-Exxonmobil. Reducerea suplimentară de 20 de cenți aplicată de TotalEnergies este, de asemenea, prelungită pentru aceeași perioadă.

- Voucher energetic pentru păcură

Gospodăriile cele mai modeste, dotate cu un cazan pe bază de păcură, vor primi un cec energetic de 100 până la 200 de euro. Valoarea ajutorului variază în funcție de venit și de componența gospodăriei.

Gospodăriile care au folosit deja un cec de energie pentru a plăti o factură de petrol în trecut vor primi automat noul cec înainte de sfârșitul lunii. Ceilalți trebuie să se înscrie la un ghișeu online care se va deschide la 8 noiembrie.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel