Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mașină, căutată de autoritățile din Germania, oprită la ieșire din țară. Șoferul a rămas pieton
WhatsApp
Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit, la ieșirea din România, un autoturism ce figurează ca fiind căutat de autoritățile din Germania. Șoferul – un cetățean maghiar –este cercetat penal pentru tăinuire
Mașină, căutată de autoritățile din Germania, oprită la ieșire din țară. Șoferul a rămas pieton

În Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, s-a prezentat, marți, 30 mai 2023, în jurul orei 23.00, pentru a ieși din România un cetățean maghiar în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, la verificările efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind căutată de autoritățile din Germania, alerta fiind emisă în cursul aceleiași zilei.

Tânărul a achiziționat mașina în leasing, însă nu a mai plătit ratele aferente. Vehiculul, în valoare de 12.300 de euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

 

Vezi si: Mitul salariilor din București prinde tot mai mult în străinătate. De frica închisorii, un șofer român a deconspirat africanii pe care-i avea în mașină

 

Mitul câștigurilor foarte bune în București capătă amploare în zonele sărace ale lumii. Astfel, tot mai mulți cetățeni din aceste țări își doresc să ajungă în România, o țară unde concurența între imigranți nu este atât de mare ca în vestul Europei. Un caz recent, cu doi egipteni care voiau să treacă ilegal în România pentru a se angaja la București a fost relatat de Poliția de Frontieră. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința a doi cetățeni egipteni care au intenţionat să treacă ilegal frontiera de stat a României, prin eludarea controlului de frontieră, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

În data de 30 mai 2023, în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în punctul de efectuare a controlului coordonat al autorităților Poliției de Frontieră de pe sensul de intrare România, persoane fizice, s-a prezentat un cetățean român, care a semnalat faptul că în autoturismul propriu, aflat la o distanță de aproximativ 500 metri anterior liniei de control, se află doi cetățeni de sex masculin, străini, nevorbitori de limba română, pe care i-a luat la ocazie din Chișinău, către România, care n-au documente de călătorie asupra lor și care refuză să coboare din mașină.

În baza protocoalelor de cooperare comune, polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Albița s-au deplasat la autoturismul indicat, le-au cerut bărbaților să se legitimeze și pentru că aceștia nu aveau documente de identitate asupra lor, i-au condus pe cei doi bărbați la sediul Poliției de Frontieră Albița, în vederea stabilirii identităţii,continuării cercetărilor și clarificării situației.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel