Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Masca de protecţie devine obligatorie în mai multe zone publice din București
WhatsApp
Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi al Capitalei, în pieţe, târguri, staţii STB şi CFR.
Foto ILUSTRATIV

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a informat că s-a stabilit pentru organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Stancu-Ţipişcă a menţionat că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

În altă ordine de idei, ea a anunţat că, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, şi CFR va face parte din CMSU.

„A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că şi ei contribuie (...) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID şi nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet”, a adăugat Stancu-Ţipişcă, potrivit Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel