Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Masca de protecție, purtată din nou în unele țări europene. Lista completă
WhatsApp
Cazurile de coronavirus au început să crească din nou, iar acest aspect i-a determinat pe oficilaii unora dintre țările europene să revină sau să mențină măsuri restrictive menite să stopeze răspânndirea virusului. Dacă în țări precum Grecia purtarea măștii este obligatorie în spații aglomerate, în Franța este doar putenric recomandată de oficiali.

În contextul noului val de coronavirus care a debutat la încpeutul verii anului 2022, în mai multe țări europene sunt impuse sau recomandate măsurile de protecție menite să limiteze răspândirea virusului, potrivit observatornews.ro.

 

Ce trebuie să știe turiștii care călătoresc în Europa. În ce țări se aplică restricții împotriva Covid-19

 

Recent, oficialii francezi le-au cerut explicit cetățenilor să poarte mască de protecție în zonele aglomerate. Totuși, această cerință a rămas la titlu de recomandare, nefiind obligatorie.

Spre deoseire de Franța, în Grecia încă se dau amenzi pentru nepurtarea măștii în spații aglomerate.

 

În Grecia măștile sunt obligatorii în mijloacele de transport și spațiile aglomerate

 

În statul elen portul unei măști de tip FFP2 sau KN95 este obligatoriu în transportul public și peste tot în situațiile în care nu se pot aplica regulile de distanțare, iar în caz de nerespectare a regulii se poate primi o amendă în valoare de 300 de euro.

 

În Portugalia măștile sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun

 

În Portugalia măștile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun, după ce la începutul lunii iunie s-au înregistrat 30.000 de cazuri pe zi în această țară. De asemenea, turiștii care merg în Portugalia trebuie să prezinte un certificat Covid.

 

În Italia măștile sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun

 

De asemenea, în Italia măștile sunt obligatorii în transportul public, exceptând avioanele. La jumătatea lunii iunie, Italia a decis să prelungească obligativitatea de a purta măști FFP2 în transportul public cu excepția avioanelor până pe data de 30 septembrie. Începând cu 1 iunie 2022, permisul de sănătate nu mai este necesar pentru a intra pe teritoriul italian.

 

În Spania măștile sunt obligatorii în unitățile sanitare și mijloacele de transport public

 

În Spania măștile sunt obligatorii în unitățile sanitare, inclusiv în farmacii, în căminele de bătrâni și în toate mijloacele de transport în comun. De asemenea, se impune respectarea măsurilor de distanțare socială.

 

În Germania și Marea Britanie se recomandă purtarea măștii

 

În Germania, care este stat federal, se aplică reguli pe regiuni. În unele regiuni ale Germaniei se recomandă respectarea măsurilor de distanțare fizică și a obligațiilor locale de a purta o mască de protecție, în special în mijloacele de transport în comun, căminele pentru bătrâni și spitale.

De asemenea, În Marea Britanie se recomandă menținerea unui comportament prudent în contextul noului val de îmbolnăviri cu Covid-19: favorizarea întâlnirilor în aer liber, adunarea în grupuri mai mici și pentru o perioadă mai scurtă decât în mod normal, purtarea unei măști în mijloacele de transport în comun, păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru în spațiul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel