Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Masacrul din Bucea a afectat starea de spirit în negocieri, susține șeful echipei ucrainene de negociatori, Mihailo Podoleak
WhatsApp
Ucraina și Rusia desfășoară negocieri de pace în format online, însă starea de spirit a fost afectată de ultimele evenimente, inclusiv moartea civililor din Bucha, a declarat vineri șeful echipei ucrainene de negociatori, Mihailo Podoleak 

Oficialii ucraineni acuză trupele ruse pentru crimele din Bucha din Bucha, la periferia Kievului. Moscova neagă că soldații ruși ar fi tras în civili în Ucraina și afirmă, la rândul ei, că morțile din Bucha sunt un „fals monstruos” pus în scenă de Occident, pentru a discredita Rusia.

În orașul Bucha, de lângă Kiev, eliberat de trupele rusești, au fost identificați 163 de localnici care au fost uciși de invadatorii ruși, a declarat primarul municipiului Bucha Anatoly Fedoruk, potrivit UNN. 

"Până în prezent, am reușit să identificăm 163 de morți. Aceștia sunt cetățeni ai orașului nostru, care au fost uciși cu cinism și torturați brutal de ruși. Le cunoaștem numele de familie, prenumele, adresele unde locuiau, cine erau: tată, fiu sau soție", a spus primarul.

Citeste si: Numele „măcelarului din Bucha”, responsabil de moartea civililor ucraineni, dezvăluit de hackerii de la Anonymous

Potrivit lui Fedorchuk, aproximativ 320 de cadavre ale locuitorilor din Buchan, uciși de invadatorii ruși, au fost adunate până acum în jurul orașului.

"Am găsit încă două cadavre în satul Lubyanka, împușcate. Și șase cadavre în satul Zdvizhevka, comunitatea Buchansk. Și în fiecare zi găsim tot mai multe cadavre ale civililor, în diferite părți ale orașului nostru: în grădini, în parcuri, pe locurile de joacă”, a mai adăugat el.

Vezi și: Autorii masacrului din Bucha, Irpin și Hostomel au luptat în Siria. Soldații se laudă pe social media cu atrocitățile comise (presa din Ucraina)

 

Groapă comună uriașă în Bucha, descoperită de un satelit. Ucrainenii uciși, îngropați pe teritoriul unei biserici

 

Forţele ruse care s-au retras din oraşul Bucha au lăsat în urmă un adevărat masacru, dar grozăviile sunt pe departe de a fi terminate. Imaginile din satelit oferite de compania de supraveghere Maxar înfăţişează mai multe gropi comune.

Imaginile din satelit oferite de compania Maxar înfăţişează mai multe gropi comune, dintre care unele neterminate. Armata rusă nu a anticipat momentul retragerii şi astfel unele morminte comune au rămas neterminate.

Se poate observa în imagine un şanţ lung de 14 metri şi adânc de trei, săpat lângă biserica Biserica Sf. Andrei din Bucha. Plecarea precipitată a forţelor de ocupaţie ruse a făcut ca, din fericire, planul macabru să nu fie dus la bun sfârşit.

Aceasta este una dintre multele gropi săpate de ruşi în zonele în care s-au dat lupte grele. Autorităţile ucrainene preconizează că vor mai fi descoperite multe astfel de morminte, în care civilii şi-au găsit sfârşitul.

Ucraina a condamnat masacrul în timp ce Rusia neagă acuzaţiile, pe care le consideră drept o provocare la adresa integrităţii morale a trupelor sale, cu scopul de a le discredita imaginea în ochii lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel