Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mărturiile unui român, bolnav de COVID, după o lună la terapie intensivă: „Am văzut 50 de morți, pe puțin”
WhatsApp
Un român, infectat cu COVID-19, a stat aproape o lună internat la terapie intensivă și supraviețuit. Bărbatul a câştigat lupta cu virusul, dar şi-a pierdut mama care a făcut accident vascular atunci când a aflat că este în stare gravă şi şansele lui de supravieţuire erau minime. 
Mărturiile unui român, bolnav de COVID, după o lună la terapie intensivă Am văzut 50 de morți, pe puțin

Florin s-a născut cu o deficiență locomotorie. În martie a fost confirmat cu COVID-19. Totul a început cu câteva simptome de răceală pe care bărbatul le-a ignorat total. În numai câteva zile, abia mai putea să respire. "În primul rând, că am avut niște probleme respiratorii destul de pronunțate în sensul că nu respiram bine și expectoram cu sânge. Bineînțeles că am ezitat de principiu să mă duc la spital pentru că se știe de infecțiile intraspitalicești care există și am avut o ezitare", povestește Florin pentru Digi24.

Un medic, care îi este prieten, l-a convins să meargă la spital. Era atât de grav încât avea nevoie urgentă de terapie intensivă. Nu era niciun pat liber însă, iar medicii l-au internat în izolatorul spitalului. 

 

Medicii nu-i mai dădeau multe șanse de supraviețuire

 

"Am văzut foarte multă agitație, oameni speriați, oameni care nu știau ce se va întâmpla cu ei, dezorientați, unii chiar temători. Apoi, după câteva zile de stat la izolator, nu mai știu exact, cred că 2 sau 3 zile, situația mea respiratorie s-a înrăutățit cu toate că fusesem pus pe oxigen de prima dată și a trebuit să fiu pus pe aparate de ventilație mecanică și imediat cum s-a eliberat un loc la ATI am fost trecut acolo", mai povestește Florin. Medicii nu-i mai dădeau multe șanse de supraviețuire. Preotul spitalului chiar l-a spovedit și împărtășit de mai multe ori pe perioada internării. A stat aproape o lună la terapie intensivă și a văzut cum, rând pe rând, aproape toți cei care erau internați cu el pierdeau lupta cu virusul.

Bărbatul s-a vindecat, dar după ce a fost externat a aflat că mama lui a murit.  "Dacă știți că nu faceți față unui stres enorm și vă afectează ideea de a vedea morți, foarte mulți morți. Estimativ, plus sau minus 50, pe puțin. Veți vedea oameni murind, veți auzi oameni văitându-se, cerând apă, exprimându-și durerea cum pot... Atunci grăbiți-vă și faceți inclusiv vaccinul!", a mai adăugat Florin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel