Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mărturiile românilor implicați în accidentul uriaș din Ungaria: „Se auzeau țipete, am crezut că sunt oameni blocați în mașină, dar nu te puteai apropia”
WhatsApp
Un om a murit, iar alți 39 au fost răniți. Între ei, și trei români, într-un carambol sinistru, produs pe autostrada M1, la mică distanță de Budapesta.

S-a dezlănțuit iadul acolo, după ce s-au ciocnit între ele zeci de autoturisme și cinci TIR-uri. Unele dintre vehicule au luat foc. Potrivit companiei de drumuri din țara vecină, cauza principală ar fi fost o furtună de nisip, care i-a derutat pe șoferi. Vântul a avut la rafală peste 100 de km pe oră. Camera de bord a unui camion a surprins imagini înfricoșătoare.

Momentul producerii carambolului de coșmar din Ungaria a fost filmat. Imaginile au fost înregistrate de camera de bord a unui camion, care se îndrepta cu 90 de km pe oră spre negura care s-a așternut brusc pe Autostrada M1 din Ungaria. Alte mașini depășesc în viteză vehiculul de mare tonaj, pentru ca, în scurt timp, să se izbească de autoturisme, implicate deja într-un carambol.

Două dintre ele sunt împinse de camion pe sensul opus de mers. În urma impactului, mai multe mașini au luat foc, spre groaza șoferilor și pasagerilor.

„Incendiu puternic pe M1. Ard câteva mașini mici, a luat foc și autostrada aici, camioane fărâmate. Totul e blocat aici. Ăsta o fost carambol din cauza prafului”, spune un român care filmează flăcările.

„Au venit vreo trei elicoptere, au aterizat pe autostradă. Din ce am înțeles, unul a fost grav, pe ăla l-au luat cu elicopterul. Ceilalți, foarte mulți, răniți. S-au ajutat unii pe alții, era panică mare, erau și copii. La un moment dat, ardeau 17 mașini. Nu te puteai apropia. Se auzeau și țipete, și am crezut că sunt oameni blocați în mașină, dar nu te puteai apropia mai mult de 50 de metri. Erau niște flăcări... Și sufla vântul foarte tare”, a precizat Florin Știrbu la Știrile PRO TV.

„Potrivit datelor pe care le avem acum, 42 de autovehicule au fost avariate în accident, iar câteva dintre acestea au luat foc. Polițiștii investighează circumstanțele în care s-a produs accidentul”, a declarat Csoma Csecsi, purtătorul de cuvânt al Poliției.

 

Cinci români, implicați în cumplitul accident

 

Printre răniți sunt și trei români, anunță autoritățile de la București. Unul dintre aceștia este în stare gravă. Misiunea de salvare a fost urmărită și de Ministerul nostru de Externe, care a pus la dispoziția celor implicați un număr de telefon de urgență. Ulterior, încă doi conaționali au anunțat că au fost implicați în acest accident.

„Autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

 

Uriașul accident din Ungaria a fost produs de un vânt puternic ca un uragan

 

Autostrada M1 are 171 de kilometri și leagă capitala Ungariei de Austria. Drumul traversează nord-vestul țării vecine, și este folosită de românii care lucrează în străinătate. Carambolul s-a petrecut între localitățile Tatabanya și Budapesta, într-o zonă de câmp în care, spun șoferii, se lucra pământul. Astfel, vântul puternic a ridicat praful și i-a derutat pe șoferi.

Adam Kokai, meteorolog din Ungaria: „Vorbim de o furtună cu rafale de vânt de peste 90 de km pe oră. În zonele mai înalte, vântul a bătut chiar și mai tare, am înregistrat rafale și de peste 110 km pe oră”.

Potrivit meteorologilor, de vină ar fi un ciclon, care a traversat regiunea și a ajuns și în vestul României. Din această cauză au fost emise mai multe avertizări de vreme rea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel