Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mario Draghi: „Uniunea Europeană are nevoie de un sistem fiscal centralizat”
WhatsApp
Uniunea Europeană are nevoie de un sistem fiscal centralizat, în contextul în care necesităţile bugetare sunt mari şi nu pot fi acoperite doar din contribuţiile statelor membre, afirmă premierul Italiei, Mario Draghi, la finalul reuniunii speciale a Consiliului European.
Italia. Demisia probabilă a lui Draghi după boicotarea moţiunii de încredere de către trei membri ai coaliţiei de la guvernare

„Nevoile Uniunii Europene sunt multiple şi este de neconceput să fie acoperite doar din bugetele naţionale, care nu sunt suficiente. Eu susţin de zece ani că este necesară crearea unei capabilităţi fiscale centrale”, a declarat Mario Draghi, potrivit publicaţiei Il Sole 24 Ore.

„Cert este că până la Programul Viitoarea Generaţie UE nu s-a făcut nimic. Acela a fost un mesaj foarte important şi un precedent fundamental. Până atunci, solidaritatea nu era vizibilă, iar cu acea ocazie s-a observat. Este un precedent imposibil de uitat şi mă aştept să fie utilizat”, a subliniat premierul Italiei.

 

Mario Draghi: Comisia Europeană va examina plafonarea preţurilor la gaze

 

Comisiei Europene i s-a acordat mandat deplin pentru a examina posibilitatea plafonării preţurilor la importurile de gaze din Rusia, a anunţat marţi premierul italian Mario Draghi, transmite Reuters.

„Comisia a primit mandat pentru a studia fezabilitatea plafonării preţurilor la gaze”, le-a spus Draghi jurnaliştilor la Bruxelles, după summitul în care liderii statelor UE au convenit o diminuare cu 90% a importurilor de petrol din Rusia până la finele anului.

„Italia nu va fi penalizată conform acordului. Obligaţia de a nu importa petrol rusesc ni se va aplica de la finalul anului”, a declarat premierul italian.

 

Premierul italian a mulţumit Japoniei că redirecţionează încărcături de gaz natural lichefiat spre Europa

 

Premierul italian Mario Draghi a mulţumit Japoniei că a fost de acord cu promptitudine să redirecţioneze încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) destinate unor ţări terţe către Europa, relatează Reuters.

Europa, care primeşte 40% din importurile sale de gaz din Rusia, a făcut eforturi pentru a-şi diversifica mixul de aprovizionare cu energie, în contextul în care conflictul din Ucraina escaladează.

Comisia Europeană este aşteptată să prezinte în această lună planuri care să contribuie la reducerea dependenţei Europei faţă de energia rusească, dezvoltând mai repede sursele de energie regenerabilă şi înlocuind gazul rusesc cu surse alternative.

După o întâlnire bilaterală cu premierul japonez Fumio Kishida la Roma, Draghi a spus că cele două ţări au condamnat invazia rusă din Ucraina, sunt angajate pentru obţinerea unui armistiţiu - chiar şi unul local pentru evacuarea cetăţenilor - şi sunt favorabile negocierilor de pace cu Rusia.

„Continuăm să ajutăm Ucraina şi să punem presiune pe Rusia pentru a înceta ostilităţile imediat”, a spus Draghi.

Kishida a spus că a fost de acord cu Draghi că este important "ca întreaga comunitate internaţională, inclusiv G7, să răspundă hotărât la invazie" şi că este datoria atât a Japoniei, cât şi a Italiei, "să facem tot posibilul pentru a susţine guvernul ucrainean şi poporul său".

Cei doi lideri au exprimat de asemenea preocupări privind testele cu rachetă ale Coreei de Nord.

„După cum a arătat testul cu rachetă de azi al Coreei de Nord, gradul de tensiune din Asia de Est creşte”, a spus Kishida.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel