Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marian Godină: "Avem cei mai mulți salahori care lucrează prin Europa pe salarii mizere"
WhatsApp
Marian Godină a scris pe Facebook că România este principala sursă salahorilor care lucrează pe "salarii mizere" în Europa. În postare el recunoaște că nici el nu-și apreciază munca la adevărata valoare, fiind crescut în aceeași țară. 

Celebrul polițist Marian Godină a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România are "cei mai mulți salahori care lucrează prin Europa pe salarii mizere". El recunoaște că nu e cu nimic mai presus de acești oameni, în contextul în care nici el nu-și apreciază munca de scriitor la adevărata valoare.

"Am această pagină de Facebook de aproximativ șapte ani. Șapte ani în care am scris pe ea mii de texte. Toate au fost gratis. Am pornit de la zero urmăritori și am crescut treptat, organic, până am ajuns azi la peste șase sute de mii de urmăritori. Postările mele ajung la peste trei milioane de oameni. De-a lungul timpului, am scris texte care au adunat în câteva ore zeci de mii de euro, uneori sute de mii. Nu pentru mine, ci pentru oameni bătuți de soartă care aveau mare nevoie. Eu nu aveam. De aceea am scris mereu gratis.

Crescând în România, la fel cum nu am fost educat să respect munca altora, chiar dacă beneficiez de ea doar pentru două minute, după cum am povestit în prima parte, așa nu am fost educat să îmi respect și munca mea. Astfel, de-a lungul vremii am tot scris gratis, având până și eu părerea că nu merit nimic pentru munca asta.

De aceea, în loc să merg gratis zece nopți la un hotel de 5 stele din Turcia, în schimbul unei postări pe pagina mea de Facebook, am ales să merg pe banii mei 7 nopți în Grecia. În naivitatea mea, mi se părea că nu merit să primesc așa ceva gratis, doar pentru o postare pe Facebook care mi-ar fi luat trei minute de "muncă".

Îmi și imaginam că dacă aș accepta, m-aș duce acolo și nu mi-aș dori să dau ochii cu managerul, iar mâncarea mi-ar sta cel mai probabil în gât. I-am povestit toate astea unui prieten care mi-a deschis ochii.

"E foarte multă invidie, se vede cu ochiul liber"

 

-Amice, munca ta nu era postarea aia pe care o scriai în 3 minute, ci era toată munca ta din ultimii 6 ani.Avea perfectă dreptate. De altfel, de multe ori am făcut astfel de postări total gratuit, postând poze de la vreun hotel, pentru ca mai apoi să îmi mulțumească managerul și să-mi spună că e uimit de câtă lume a sunat să rezerve spunând că au văzut locația la mine pe pagină și le-a plăcut.

Așadar, oamenii care mă înjură pentru că am spus că voi scrie mai mult pe Patreon, acolo unde nu mai e gratis, nu sunt neapărat de condamnat. Da, e și foarte multă invidie, se vede cu ochiul liber și o simt oricât aș fi eu de modest. Mulți neputincioși sunt extrem de invidioși, cu atât mai mult cu cât eu nu sunt o vedetă ci sunt un om simplu care, în opinia lor, nu are voie să încerce să-și depășească condiția.Dar în afară de cei invidioși, mai sunt și cei care nu înțeleg să aprecieze munca cuiva și nu pricep de ce nu li se cuvine gratis. La fel cum am procedat eu acum câțiva ani. Ei nu concep cum de nu mai pot citi ei gratis ce scriu eu, de parcă e dreptul lor să aibă acces gratis la tot ce fac eu.

De altfel, la fel se întâmplă și când vine vorba de propria muncă, pe care mulți nu știu să și-o aprecieze. Iarăși mă încadrez și eu cu brio aici, am explicat de ce.Probabil că ăsta e unul dintre motivele pentru care munca românilor din afară e una dintre cele mai prost plătite. Avem cei mai mulți salahori români care lucrează prin Europa pe salarii mizere pentru că nicio altă nație nu a acceptat să lucreze pe atâția bani. Dar au acceptat românii și au zis și mulțumesc.

Mie mi s-a schimba radical optica de când am devenit tată. Acum nu mai e doar despre mine. Dacă până acum nu mă durea prea tare să rămân fără bani, acum, când văd câte sunt de cumpărat, lucruri care nu se pot cumpăra cu like-uri, nu mi-aș putea ierta vreodată să știu că am avut șansa să fac ceva, dar nu am făcut-o din cauza unei mentalități tâmpite care mi-a fost întipărită în minte de societatea în care am crescut.

Munca mea trebuie să fie apreciată sau ignorată, în niciun caz jignită sau oferită gratis oricând și oricui", scrie Godină pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel