Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Maria Diana este fata atacată de urs în Jepii Mici, lângă Bușteni. Avea doar 19 ani (foto în articol)
WhatsApp
Au ieșit la iveală mai multe detalii despre evenimentul nefericit de lângă Bușteni, acolo unde o fată a fost atacată de urs. 

Diana, originară din Popricani, județul Iași, s-a mutat la București în căutarea unei vieți mai bune și a mai multor oportunități. Avea o relație de câteva luni și a decis să plece într-o drumeție pe munte împreună cu iubitul său. În timp ce explorau zona Jepii Mici, un urs i-a atacat, Diana devenind victima acestuia. Ursul a târât-o pe Diana câțiva metri, apoi ea a căzut într-o prăpastie unde a fost ucisă de animal.

Autoritățile, alertate de iubitul tinerei, au intervenit rapid. Ursul, manifestând un comportament agresiv și refuzând să părăsească zona unde se afla corpul victimei, a fost împușcat ulterior. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și braconaj cinegetic.

Prietenul tinerei mai făcuse traseul respectiv. Acesta a spus că fata și-ar fi dorit să facă traseul spre cascada Urlătoarea, deși în discuție era inițial un alt traseu. 

2. -imagine fara descriere- (450461314_884121750423929_4353208132617275117_n_20422500.jpg)

Ursul din Jepii Mici ar fi fost turbat

 

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, George Stratulat, a anunțat miercuri că ursul implicat în atacul mortal va fi testat pentru rabie, deoarece comportamentul său a fost neobișnuit de agresiv. Animalul a reacționat extrem de violent, fie din cauza căldurii, fie a unei posibile boli, atacând și ucigând o persoană fără a fi provocat.

Se pare că ursul era unul tânăr, nicidecum vreo ursoacă cu pui care de obicei sunt mai agresive. 

„Suntem pregătiți să primim probe pentru examinare anatomo-patologică și virusologică pentru rabie. Avem un protocol care prevede ca toate animalele sălbatice împușcate să fie supuse acestor teste. Așteptăm să primim ursul sau probele necesare”, a declarat Stratulat.

Recuperarea corpului Dianei din râpă a fost extrem de dificilă din cauza prezenței ursului în zonă, care a fost ulterior împușcat. Cei doi au anunțat la 112 că sunt urmăriți de un urs. Doar tânărul a reușit să scape, fata fiind prinsă de picior de ursul violent. Chiar și la sosirea echipajelor, ursul continua să fie violent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel