Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Un șofer român de TIR a ucis trei oameni pe o autostradă: „Nu ai adormit la volan, navigai pe site-uri în căutarea de prostituate”
WhatsApp
Un șofer român de camion, în vârstă de 41 de ani, din Scottish Borders, a fost condamnat la opt ani și zece luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de un accident în lanţ în urma căruia au murit trei persoane.
Marea Britanie. Un șofer român de TIR a ucis trei oameni pe o autostradă: „Nu ai adormit la volan, navigai pe site-uri în căutarea de prostituate”. FOTO: capturi BBC

David Daglish, în vârstă de 57 de ani, Elaine Sullivan, în vârstă de 59 de ani, din Seaham, și Paul Mullen, în vârstă de 51 de ani, din Washington, au murit în accidentul produs de Ion Onut pe autostrada A1(M) din County Durham în iulie anul trecut.

Ion Onut a recunoscut cele trei capete de acuzare pentru cauzarea decesului prin conducere periculoasă și a fost condamnat astăzi la opt ani și zece luni de închisoare cu executare.

Telefonul românului arăta că a navigat pe site-uri 40 de minute înainte de accident.

 

„Șoferul român de TIR a navigat între două site-uri de întâlniri”

 

„Înregistrările telefonice au confirmat că șoferul român de TIR a navigat între două site-uri de întâlniri, a cheltuit aproape 50 de lire sterline pentru a interacționa cu utilizatorii și că se uita la profiluri și le edita pe ale lui în timp ce conducea”, au spus anchetatorii în fața judecătorilor din Durham Crown Court. Camionul său, încărcat cu îngrășământ, s-a deplasat cu cel puțin 90 de kilometri pe oră.

Ion Onut, originar din România, dar care se mutase în Galashiels, a ignorat avertismentele de a încetini, intrând în plin într-un lanţ de maşini staţionate în trafic după un incident cu un autoturism cu scurgeri de lichid de frână.

 

„Navigai pe internet pe site-uri de întâlniri”


Martorii l-au văzut conducând haotic cu câteva minute înainte de coliziune, care a avut loc în jurul orei 18:15 pe 15 iulie anul trecut, lângă intersecția 61 la Bowburn.

„Nu ai adormit la volan, ceea ce ar fi fost oricum destul de grav. De fapt, navigai pe internet pe site-uri de întâlniri în căutarea de prostituate”, a spus, astăzi, judecătorul James Adkin.

Camionul lui Ion Onut circula cu cel puțin 90 de kilometri pe oră când a lovit o linie de trafic staționar - mai întâi autoturismul Vauxhall Crossland în care se aflau David Daglish și Elaine Sullivan, înainte de a spulbera o mașină Toyota Hilux în care era Paul Mullen.

În accident au fost implicate două camioane și patru autoturisme, iar alte trei persoane au suferit răni grave.

 

„A fost complet absorbit de activitatea pe internet”


Camionul „a scăpat de sub control, distrugând totul în cale” înainte să se oprească la 100 de metri pe carosabil și să ia foc.

„El a fost complet absorbit de activitatea pe internet, în căutarea de relații sexuale, pentru o perioadă lungă de timp, în timp ce conducea un vehicul mare de marfă pe o autostradă aglomerată”, a spus procurorul Nick Dry.

Șoferul de camion Michael Hosty și un alt bărbat, Ryan Campbell, au fost lăudați pentru curajul lor de a se grăbi să-l ajute să-l scoată pe Ion Onut din cabina lui care era în flăcări. Michael Hosty, care acum are o tulburare de stres post-traumatic, și-a amintit că l-a luat și i-a spus: „Uite, amice, dacă nu mă ajuți, vom muri amândoi”.

 

Consecințele acțiunilor lui Ion Onut au fost „catastrofale”

 

Consecințele acțiunilor lui Ion Onut au fost „catastrofale”, a spus judecătorul.

Soldatul Junior Sullivan, a cărui mamă și tată vitreg au murit în accident, a declarat în instanță că viața lui a fost „zdrobită” și că a simțit o „furie insuportabilă la vederea altor șoferi care își foloseau telefoanele mobile în timp ce conduceau”.

„Paul Mullen, un muncitor sârguincios, a fost un tată iubitor pentru cei trei copii ai săi și era pe cale să devină bunic”, a spus fiica sa Orlaigh.

Lauren Cawton, care a supraviețuit accidentului, a rămas cu dureri cronice la picioare și a spus că viața ei a fost distrusă.

O altă supraviețuitoare, Molly Smith, a spus că accidentul a făcut-o să se simtă stresată, furioasă și vinovată în ultimele săptămâni de sarcină.

 

Accidentul, catalogat drept „cu adevărat îngrozitor”

 

Richard Bloomfield, avocatul șoferului român de TIR, a spus că Ion Onut a simțit remușcări și a transmis scuze pentru „devastarea” pe care a provocat-o.

De asemenea, șoferul român de camion i s-a interzis să conducă un total de 14 ani și cinci luni.

După condamnare, sergentul Catherine Iley, de la Durham Constabulary, a descris accidentul drept „cu adevărat îngrozitor pentru toți cei implicați”. „A fost incredibil de supărător pentru cei care au fost martorii coliziunii și pentru cei care au intervenit în situații de urgență, inclusiv ofițeri de poliție, pompieri și paramedici, care au participat la fața locului. Oroarea a ceea ce au asistat în acea zi va rămâne fără îndoială cu ei mulți ani de acum înainte”.

Sergentul Iley a adus un omagiu tuturor celor care au încercat să ajute după accident, inclusiv cetățenilor, angajații Autostrăzilor Anglia și soldații din Regimentul 4 Royal Artillery, care au fost prinși în blocajul care a urmat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel