Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Un român din dosarul uciderii celor 39 de vietnamezi din „camionul morții“ a pledat „vinovat”
WhatsApp
Alexandru Hanga, în vârstă de 27 de ani, și-a recunoscut implicarea în rețeaua care i-a adus în Marea Britanie pe cei 39 de imigranți vietnamezi, găsiți morți într-un camion frigorific, în luna octombrie 2019.

Potrivit thurrockgazette.co.uk, recunoașterea faptelor de care este acuzat Alexandru a fost făcută vineri, în fața curții penale de la Old Bailey. Românul își așteaptă acum sentința.

Totodată, și Gazmir Nuzi, în vârstă de 43 de ani, a admis, de asemenea, facilitarea imigrației ilegale. El s-a declarat vinovat de conspirație pentru facilitarea încălcări legii imigrației din Marea Britanie, de către o persoană din afara UE.

În schimb, Christopher Kennedy, în vârstă de 23 de ani, a negat conspirația pentru comiterea traficului de persoane și asistarea imigrației ilegale, între 1 mai 2018 și 24 octombrie 2019.

 

31 de bărbați și 8 femei, găsiți morți în „camionul morții”

 

Cadavrele înghețate a 31 de bărbați și 8 femei, inclusiv doi adolescenți în vârstă de 15 ani, au fost găsiți pe 23 octombrie în interiorul unui camion frigorific din industria industrială Grays, estul Londrei. Cauza morții celor 39 de victime închise în camion a fost o combinație de asfixiere și supraîncălzire. Cea mai tânără victimă avea 15 ani, iar doi dintre vietnamezi lucraseră și în România. Containerul frigorific sosise de la Zeebrugge, Belgia.

În total, cinci persoane au fost acuzate în acest caz, printre care și trei români. 

 

3 români judecați introducerea ilegală de migranți 

 

Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, de naționalitate română și britanică, a pledat nevinovat la acuzația de tentativă de ucidere din culpă și introducerea ilegală de migranți într-o altă țară.

Alexandru-Ovidiu Hanga, judecat și el pentru introducerea ilegală de migranți, a pledat vineri vinovat.

Un alt român, Valentin Calotă, în vârstă de 37 de ani, din Birmingham, nu a fost solicitat să depună mărturie despre acuzațiile împotriva sa.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel