Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Român, condamnat pe viață după ce a ucis o femeie. Valentin a atacat-o cu sălbăticie
WhatsApp
Un român, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat, ieri, la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de uciderea cu brutalitate a unei femei, în vârstă de 45 de ani, în Romford, regiunea Londra Mare din Marea Britanie.
Marea Britanie. Român, condamnat pe viață după ce a ucis o femeie. Valentin a băgat-o într-un tufiș pe Maria și a atacat-o cu sălbăticie. FOTO: colaj capturi DailyMail.co.uk

Valentin L., muncitorul român care a urmărit-o pe Maria când a coborât dintr-un autobuz din Londra și a lovit-o cu o bâtă de lemn pe care erau cuie, apoi a lăsat-o să moară goală într-un tufiș, va fi închis pe viață. Valentin a atacat-o pe Maria și cu un cuțit, înainte de a o lăsa să moară, în mai anul trecut.

O autopsie a dezvăluit că Maria a fost ucisă în urma unei compresiuni la nivelul gâtului. Ea a suferit, de asemenea, răni la gură, piept și genunchi, precum și 15 coaste fracturate și a fost găsită cu peste 100 de semne pe corp.

Tânărul de 21 de ani, care a recunoscut crima, a fost calificat drept „foarte rău” de către familia devastată a victimei, când a fost închis ieri pe viață la Old Bailey.

 

„A fost un atac sălbatic”

 

Valentin și Maria nu s-au întâlnit niciodată, iar avocatul ucigașului a spus că nu poate oferi o explicație sau un motiv pentru atacul său sălbatic. Procurorul Bill Emlyn Jones QC a sugerat un posibil „motiv sexual” pentru crimă, deoarece Maria avea vânătăi pe interiorul coapselor și a fost găsită goală.

Tatăl Mariei i-a spus în instanță lui Valentin că „cele 15 minute ale tale de furie față de o bunică lipsită de apărare mi-au cauzat mie și familiei mele o viață de durere”.

Judecătorul Mark Lucraft QC l-a închis pe Lazăr pe viață, cu o pedeapsă minimă de 23 de ani și șase luni.

„Această crimă a implicat o femeie care era singură, noaptea târziu, și era deosebit de vulnerabilă. Acesta a fost un atac sălbatic și susținut și un grad ridicat de durere și suferință a fost provocat înainte de moarte”, a precizat judecătorul.

Lăsarea victimei goală a adăugat „umilință și degradare” ei, a adăugat el.

 

Maria a coborât din autobuz când s-a întâlnit cu ucigașul ei

 

Anterior, procurorul Bill Emlyn Jones QC a declarat instanței: „A fost un atac de violență excepțională, sălbatică și susținută”.

Subliniind faptele, el a povestit cum Maria a fost la Spitalul King George din Chadwell Heath, pentru că avea o durere de cap după ce a suferit o accidentare în seara zilei de 3 mai anul trecut. După ce a părăsit spitalul, Maria s-a urcat într-un autobuz imediat după ora 23:00, unde calea ei i s-a încrucișat cu cea a lui Valentin.

Mama a doi copii, care locuia cu fiica ei în Witham, Essex, a coborât din autobuz când s-a întâlnit cu ucigașul ei. Ei au apărut pe camerele de supraveghere când s-au angajat într-o scurtă conversație înainte ca Valentin să-și ghideze victima de braț spre un tufiș de unde au dispărut din vedere.

 

După 31 de minute, a ieșit singur din tufă, cu geanta albă a Mariei atârnată pe umăr. A răscolit-o, apoi a aruncat-o pe trotuar. După atac, Valentin s-a urcat într-un alt autobuz, ajungând în cele din urmă acasă după ora 01:00 dimineața.

Un șofer de autobuz, care l-a văzut alergând peste drum, a observat că avea o „energie asemănătoare drogului”, cu ochii foarte mari și ațintiți. Cadavrul Mariei a fost găsit în tufă de un trecător în jurul orei 14:30 a doua zi, în zona Little Heath. O șapcă de baseball cu ADN-ul inculpatului a fost lăsată lângă trupul neînsuflețit.

 

Maria a murit din cauza sufocării și a unei răni contondente la cap

 

O examinare post-mortem a constatat că Maria a murit din cauza sufocării și a unei răni contondente la cap. Instanța a auzit că au existat peste 100 de locuri de traumatisme contondente, 15 fracturi de coastă, răni cauzate de lovituri multiple la cap, răni defensive la mâini și amprente de picioare.

Instanța a auzit că la fața locului a fost găsită o bucată de lemn cu cuie ieșite din ea, despre care se crede că i-a cauzat răni la față. Alte răni la nivelul feței și genunchiului au fost provocate de o lamă cu o singură tăiș, a spus medicul patolog Matt Cieka.

În urma unui recurs, Valentin, un cetățean român care locuiește în chirie în East Ham, a fost identificat pe rețelele de socializare. La arestarea sa, ofițerii au găsit haine corespunzătoare cu cele ale atacatorului, cu urme de sânge pe ele.

 

Un atac „laș și neprovocat”

 

În declarațiile celor două fiice și ale tatălui ei, Maria a fost descrisă ca un „suflet iubitor de distracție care nu ar face niciodată rău nimănui”. Fiica ei a spus: „Bărbatul acela rău a luat de lângă noi o fiică și o mamă iubitoare. Sper să primească tot ceea ce merită și să experimenteze durerea pe care ne-a adus-o tuturor”.

Fiica mai mare a povestit cum lucrau împreună într-o cafenea. Ea a spus: „Mama mea a fost o persoană atât de plină de viață. Îi iubea pe toți. Sunt bântuită de gândurile ultimelor momente ale mamei mele și de întrebarea fără răspuns: de ce Valentin a ucis-o”.

Tatăl Mariei a adăugat că are tulburare bipolară, spunând că „uneori viața a fost o luptă pentru ea”.

Procurorii susțin că a fost un atac „laș și neprovocat” pentru care nu se poate oferi vreo explicație. Anchetatorii au dezvăluit că Valentin le-a spus că în momentul în care a lăsat-o pe Maria în tufiș, ea era în viață și că nu a avut în gând să o ucidă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel