Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. O ROMÂNCĂ de 12 ani, ACCEPTATĂ în Mensa, organizația oamenilor foarte deștepți
WhatsApp
Timeea Petrescu, o elevă de 12 ani, originară din Craiova, care de câţiva ani trăieşte cu părinţii la Londra, a fost acceptată de curând în Mensa, organizaţia oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat.

Ea a obţinut 162 de puncte la testul IQ, informează gds.ro. Fata trăieşte în Regatul Unit de la vârsta de patru ani, când a şi început şcoala. La cei 12 ani ai săi, Timeea este acum în clasa a VII-a la un colegiu de matematică şi ştiinţe şi a început să aibă şi primele calificări la olimpiade şcolare. Timeea are planuri şi pe termen lung. Vrea să ajungă studentă la Oxford.

Citește și EXCLUSIV. Eroul român din Londra, MEDALIAT vineri de Regină. "Mâine plec la Londra, dar mă întorc în ţară după ceremonie"

Eleva de 12 ani originară din Craiova a fost acceptată în Mensa – organizaţia oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat – în urma unor teste care s-au aplicat de către membrii organizaţiei chiar la şcoală.

În luna martie, părinţii au primit scrisoare de la Mensa că Timeea a fost acceptată în organizaţie şi că face parte din grupul 1% cei mai deştepţi oameni din lume. Eleva este în clasa a VII-a la Mathematics & Sciences College Heathland. „A fost uimitor şi neaşteptat că are un scor IQ atât de mare. 140 de puncte IQ este considerat a fi al unui geniu.

Citește și Marea Britanie. Mama ROMÂNCĂ a copiilor bătuți cu bestialitate de tată POVESTEȘTE de ce a plecat de acasă

Ea a obţinut 162 de puncte IQ. La testul respectiv au participat în prima etapă 40 de copii de clasa a VII-a şi 50 de elevi de clasa a XII-a. Au trecut mai departe șapte copii, printre care şi ea, care a reuşit să treacă testul cel mai dificil şi a fost acceptată în cadrul organizaţiei Mensa", a spus Florentina Petrescu, mama elevei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel