Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Numărul cazurilor de COVID-19, aproape de record
WhatsApp
Numărul cazurilor de COVID-19 din Regatul Unit, unde au fost ridicate majoritatea restricţiilor, se apropie de un record în contextul unei relative indiferenţe, conform estimărilor publicate vineri, informează AFP.

Pe baza unui eşantion reprezentativ al populaţiei, Biroul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a estimat că 4,26 milioane de persoane au fost infectate cu virusul săptămâna trecută, comparativ cu 4,3 milioane în prima săptămână a anului, valoarea maximă atinsă de la începutul pandemiei, la o populaţie de 67 de milioane de locuitori.

Subliniind rolul sub-variantei BA.2 a Omicron, mai contagioasă, în recrudescenţa bruscă a epidemiei, ONS a estimat că una din 16 persoane din Anglia a fost afectată de virus. Proporţia este aceeaşi pentru Ţara Galilor, în timp ce raportul este de 1 la 17 în Irlanda de Nord şi de 1 la 11 în Scoţia.

 

Regatul Unit se numără printre statele europene care şi-au ridicat "prea brusc" restricțiile



Regatul Unit se numără printre statele europene care, în opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), şi-au ridicat "prea brusc" măsurile pentru combaterea răspândirii virusului şi se confruntă cu o creştere bruscă a numărului de cazuri de infectare sub efectul sub-variantei BA.2.

Potrivit epidemiologilor, această recrudescenţă se explică în special prin predominanţa actuală a sub-variantei BA.2 a Omicron, cu aproximativ 30% mai contagioasă - dar nu mai periculoasă - comparativ cu predecesoarea sa, BA.1.

După un val puternic de la sfârşitul lunii decembrie, restricţiile anti-COVID-19 au fost ridicate în ultimele săptămâni în Anglia, inclusiv obligativitatea izolării în cazul unui test pozitiv. Restricţiile au fost reduse considerabil în alte ţări, însă purtarea măştii în spaţiile închise rămâne obligatorie în Scoţia şi, până luni, în Ţara Galilor.

 

Cei mai vulnerabili pot beneficia de o a patra doză de vaccin



Spre deosebire de ultimul val, autorităţile nu se arată dispuse să adopte nicio măsură, iar actualul focar se desfăşoară într-o relativă indiferenţă a publicului, ştirile fiind dominate de războiul din Ucraina şi scăderea puterii de cumpărare.

În Anglia, cei mai vulnerabili pot beneficia de o a patra doză de vaccin, începând de luni.

Numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 este în creştere, însă potrivit ultimelor date de la serviciul de sănătate, majoritatea sunt internaţi pentru alte patologii.

De la începutul pandemiei, Regatul Unit, care se numără printre cele mai puternic afectate ţări, a înregistrat peste 164.000 de decese în interval de 28 de zile de la un test pozitiv. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel