Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Muncitor român, exploatat „fără milă” de un conațional: I-a promis o viață mai bună, însă a ajuns să fie sclavul modern al bărbatului
WhatsApp
Un muncitor român a fost „exploatat fără milă” de un conațional în Marea Britanie. Bărbatul a fost pledat ieri vinovat la Tribunalul Bolton pentru sclavie modernă.
Marea Britanie. Muncitor român, exploatat „fără milă” de un conațional: I-a promis o viață mai bună, însă a ajuns să fie sclavul modern al bărbatului. FOTO: captură video YouTube @
Gangmasters and Labour Abuse Authority

Nelu N., în vârstă de 52 de ani, care locuiește în Londra, i-a promis victimei sale, un conațional de 40 de ani, o „viață mai bună”, dar, după ce i-a găsit un loc de muncă, i-a controlat salariul, a precizat GLAA (Gangmasters and Labor Abuse – Autoritatea Pentru Abuzuri de Muncă).

Nelu N. a pledat vinovat la Bolton Crown Court și va fi condamnat de judecători pe 26 iunie. Românul a recunoscut „aranjarea sau facilitarea deplasării unei alte persoane în vederea exploatării”. El a fost arestat de ofițerii GLAA într-o operațiune comună cu Poliția din Greater Manchester și Departamentul pentru Muncă și Pensii în februarie 2019.

Belgia. Un șofer român de TIR și soția lui au ademenit conaționale cu promisiuni false: Închise și forțate să se prostitueze. „Matryoshkas în viața reală”

 

Victima „a fost exploatată fără milă” de Nelu

 

2. -imagine fara descriere- (marea-britanie--muncitor-roman--exploatat-fara-mila-de-un-conational-i-a-promis-o-viata-mai-buna--insa-a-ajuns-sa-fie-sclavul-modern-al-barbatului-2.jpg)

FOTO ILUSTRATIV: captură video YouTube @Gangmasters and Labour Abuse Authority

GLAA a descoperit că Nelu N. s-a oferit să-i găsească victimei un loc de muncă în Marea Britanie și „a continuat să plătească pentru călătoria sa din România”. Românul locuia atunci pe Garthwaite Avenue în Oldham și i-a găsit un loc de muncă conaționalului vulnerabil la o fabrică de procesare a cărnii de pasăre din nordul Țării Galilor, unde lucra și el. Împreună cu alți muncitori, îl transporta la și de la locul de muncă.

GLAA a spus că Nelu N. a preluat controlul asupra cardului bancar și PIN-ului conaționalului și îi retrăgea în mod regulat banii de la bancomat. Victima nu și-a văzut niciodată salariul, primind doar 280 de lire sterline de la Nelu pentru șase săptămâni de muncă la fabrică, a spus GLAA. În acea perioadă, bărbatul trebuia să primească salarii de peste 1.800 de lire sterline.

„Victima a părăsit România cu promisiunea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune în Marea Britanie, dar a fost exploatată fără milă de Nelu N. pentru propriul său câștig financiar. Singurii bani pe care i-a avut vreodată victima au fost controlați în totalitate de Nelu N. și, în consecință, a fost prins în împrejurimi necunoscute, fără nicio modalitate evidentă de a scăpa”, a spus ofițerul principal de investigații GLAA, Martin Plimmer.

Nelu N. își va afla pedeapsa pe 26 iunie.

„Problemă de 20 ani, fără soluție”, în Spania. Muncitori sezonieri români, forțați de situație să locuiască în mahalale: „Este foarte greu să găsești chirie”

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel