Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie impune șase luni de restricții: „O tuse uşoară pentru tine poate fi moarte pentru altcineva”
WhatsApp
Pentru următoarele șase luni, britanicii se întorc la restricţii. Nu mai au voie în baruri după ora 22, sunt rugaţi să muncească de acasă şi nu mai au voie pe stadioane. Oamenii îi acuză pe politicieni că le-au stricat sărbătorile. Carantina a ajuns şi la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene. Summit-ul programat mâine s-a amânat, după ce preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a intrat în izolare.
Foto ILUSTRATIV

Toate restaurantele și barurile din Anglia sunt obligate să închidă la ora 22, clienţii trebuie serviţi doar la masă, iar toată lumea va purta mască. Clienţii şi-o pot da jos doar când mănâncă sau beau.

Nunţile pot avea loc, dar doar cu 15 invitaţi, iar întâlnirile în familie şi cu prietenii trebuie limitate la un grup de șase persoane. Se amână şi reîntoarcerea suporterilor pe stadioane.

„Tragica realitate, atunci când ai COVID, este că o tuse uşoară pentru tine poate fi condamnarea la moarte pentru altcineva. Dacă respectăm aceste reguli simple, vom trece împreună peste această iarnă”, a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Britanicii spun că, dacă aceste restricţii vor rămâne în vigoare jumătate de an, va fi ca şi cum Guvernul a anulat Crăciunul şi Anul Nou şi îl compară pe Boris Johnson cu Grinch.

Deşi Guvernul insistă că restricţiile nu sunt la fel de aspre ca în primăvară, oamenii au intrat deja în panică. Mulţi profită de ultimele seri în care pot petrece în voie şi au umplut pub-urile. Alţii au golit deja magazinele. Ca şi în primăvară, prima dispărută de pe rafturi a fost hârtia igienică.

 

Suedia pare imună

 

De cealaltă parte a Oceanului Atlantic, în plină campanie electorală, nu se vorbeşte încă de o nouă carantină, chiar dacă numărul morţilor tocmai ce a depăşit 200.000, cel mai mare din lume.

„Ei bine, cred că e păcat. Cred că dacă nu am fi acţionat cum trebuie şi bine, aţi fi avut două milioane şi jumătate de morţi”, a declarat Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, potrivit Observator.

Suedia pare imună la toate aceste frământări. Ţara europeană care nu s-a izolat în faţa pandemiei pare să fi atins imunitatea de turmă.

Profesorul Kim Sneppen, expert în răspândirea coronavirusului la Institutul Niels Bohr din Copenhaga, susţine că Suedia ar fi învins pandemia.

Ieri au fost înregistrate doar 239 de cazuri noi şi niciun mort. E drept că, în Stockholm, unde sunt mai multe focare, autorităţile iau în considerare introducerea unor restricţii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel