Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Boris Johnson nu exclude noi restricții, dar amână decizia. "Situația este extrem de dificilă"
WhatsApp
Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că nu va ezita să ia măsuri mai restrictive pentru a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului. Cu toate acestea, el amână pentru moment decizia.  

Anunțul vine după ce Boris Johnson a convocat astăzi o reuniune de urgență a cabinetului său, miniștrii discutând despre răspândirea variantei Omicron.

La finalul întâlnirii, nu s-a luat nicio decizie finală privind impunerea unor restricții suplimentare, dar premierul a declarat că guvernul nu poate "exclude nimic.

Lipsa unei decizii ferme privind restricțiile înainte de Crăciun a provocat o reacție furioasă a conservatorilor, în timp ce parlamentarii au spus că oamenii au nevoie de claritate.

 

"Nu excludem nimic"

 

De cealaltă parte, premierul și-a argumentat poziția spunând că "situația este extrem de dificilă" și că "argumentele trebuie să fie bine echilibrate". El a spus că "îşi rezervă posibilitatea de a lua măsuri suplimentare pentru a proteja publicul, sănătatea publică şi serviciile de sănătate".

"Nu vom ezita să le luăm. Nu excludem nimic", a atras atenţia Johnson, fără a înăspri, pentru moment, restricţiile, în faţa reticenţelor propriei majorităţi politice. "Pentru moment, vrem ca oamenii să se concentreze pe prudenţă", a adăugat el, pledând pentru respectarea restricțiilor şi purtarea măştii.

Cu toate acestea, în contextul creșterii numărului de infecții cu varianta Omicron, guvernul ar putea să impună un lockdown în Anglia după Crăciun, potrivit unor rapoarte, scrie Daily Mail.

 

Primarul Londrei declanşează o procedură de alertă, îngrijorat de noua tulpină Omicron

 

În urmă cu două zile, primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat "extrem de îngrijorat" de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, în prezent dominantă în capitala Marii Britanii. În aceste condiții, el a declanşat o procedură de alertă care implică un răspuns coordonat al serviciilor publice, relatează AFP.

"Creşterea numărului de cazuri cu varianta Omicron în capitala noastră este extrem de îngrijorătoare", a transmis primarul laburist într-un comunicat, anunţând că declanşează pentru a doua oară de la începutul pandemiei procedura privind apariţia unui "incident major".

Procedura a mai fost declanşată în trecut, la 8 ianuarie 2021, atunci când spitalele din capitala țării riscau să ajungă suprapopulate.

"Varianta Omicron a devenit rapid dominantă. Numărul de cazuri creşte rapid, iar numărul de pacienţi din spitalele noastre a început din nou să crească", a adăugat Sadiq Khan. De asemenea, el a făcut un apel la toţi londonezii să se vaccineze.

Conform autorităţilor londoneze, oraşul a înregistrat 65.525 de noi cazuri de coronavirus în ultimele şapte zile, dintre care 26.418 numai în ultimele 24 de ore.

Numeroase servicii publice, cum ar fi spitalele, pompierii sau poliţia, se confruntă astfel cu un deficit de personal din cauza absenţelor determinate de virus.

De asemenea, potrivit media britanice, guvernul ia în considerare să interzică adunările în interior după Crăciun timp de două săptămâni în încercarea de a opri valul de contaminări, scrie Agerpres.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel