Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Româncele, cele mai numeroase mame cu origini străine care au născut în 2021
WhatsApp
România a devenit pentru prima dată cea mai frecventă țară de proveniență a mamelor cu origini străine ale copiilor născuți în 2021 în Marea Britanie, arată statisticile.
Marea Britanie: Româncele, cele mai numeroase mame cu origini străine care au născut în 2021

Procentual, sunt mamele a 2,5% dintre copiii născuții vii în Anglia și Țara Galilor. Asta în timp ce Pakistanul a rămas cea mai frecventă țară de origine pentru tații imigranți, relatează Digi24. Româncele au urcat pe primul loc la numărul de nașteri în rândul imigranților, de pe locul doi în 2020.

În schimb, mamele poloneze au înregistrat cea mai mare scădere și au căzut din vârful clasamentului pe locul 4. Iar Albania a intrat pentru prima dată în top 10 atât pentru mamele, cât și pentru tații născuți în afara Regatul Unit.

Potrivit statisticilor, o treime dintre toți copiii născuți în Anglia și Țara Galilor aveau unul sau ambii părinți născuți în afara Regatului Unit. S-a înregistrat însă o ușoară scădere, de la 34,8% la 34,2% de la un an la altul.

 

Vezi și 

 

Marea Britanie. Româncă, însărcinată de două ori într-o săptămână: „Un miracol! Am rămas gravidă în timp ce eram deja gravidă”

 

O mamă româncă din Beckton, un cartier suburban din estul Londrei, Marea Britanie, a rămas uluită când medicii i-au spus că a rămas însărcinată de două ori într-o săptămână. Alina a fost informată de către medici că are doar 5% șanse să mai aibă un copil, dar o ecografie a arătat că aștepta doi copii, care au fost concepuți la o săptămână distanță.

O mamă româncă a rămas însărcinată de două ori într-o săptămână, după ce i s-a spus că are doar 5% șanse de a rămâne însărcinată după primul ei copil. Alina le-a născut recent pe fiicele Ellie și Millie, care nu sunt, din punct de vedere medical, gemene, în Marea Britanie.

Ea a renunțat să mai încerce să aibă copii înainte de a rămâne însărcinată de două ori într-o săptămână.

„Am rămas însărcinată în timp ce eram deja însărcinată. Nu credeam că este posibil. L-am întrebat pe doctor: vorbești serios? Cum poate fi posibil să rămâi însărcinată când ești deja însărcinată? Au spus că este foarte rar, dar se întâmplă. Am aflat că au fost concepute la o săptămână, deoarece una dintre ele era mai mică la scanare. Este un miracol că mi s-a întâmplat asta. Ne-am rugat pentru un copil și am spus: dacă nu se întâmplă, nu putem face nimic în privința asta, iar apoi s-a întâmplat. După doar o lună de când am renunțat am aflat că sunt însărcinată. A fost un mare șoc pentru noi.

După ce am făcut niște cercetări, am fost într-adevăr în stare de șoc și am spus: wow, chiar s-a întâmplat și mi s-a întâmplat cu adevărat. Este cu adevărat uimitor”, a povestit Alina.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel