Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Băiețel român de numai 4 ani, mort pe patul de spital. Părinții acuză medicii de neglijență
WhatsApp
La Tribunalul Gerard Majella, din Marea Britanie a fost prezentat cazul lui Ronaldo Iosif, un băiețel român de numai 4 ani, care a murit de sepsis în urma unei infecții meningococice. Părinții lui Ronaldo l-au dus la departamentul A&E al Spitalului de Copii Alder Hey, din Liverpool, unde a fost evaluat inițial în așteptarea unui examen medical complet.
Trei persoane au murit în incendiile din regiunea Lviv

Cu toate acestea, deoarece temperatura lui nu a fost considerată foarte gravă și astfel a fost evaluat la cel mai mic grad de urgență, urmând să aibă prioritatea cea mai mică la camera de urgențe. În urma unei discuții cu personalul medical, părinții lui l-au dus acasă. Însă, pe parcursul nopții, starea de sănătate a micuțului român s-a deteriorat și a fost dus de urgență la spital, unde personalul nu a mai putut să-l salveze.

Acum, oamenii din Merseyside, un comitat în nord-vestul Angliei, și-au exprimat sprijinul față de părinții lui Ronaldo.

„Cel mai rău coșmar al părinților. Mă doare inima pentru Ronaldo și familia lui. Vise dulci, băiețel”, a declarat Lauren Howard.

„Atât de trist gândurile mele sunt cu familia Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a spus Helen Keenan.

„Această veste este absolut zdrobitoare”, a precizat Robert Morris.

„Inima mea este absolut devastată”, susține și Lisa Fletcher.

„Este sfâșietor, gândurile, rugăciunile și sincerele condoleanțe întregii familii”, spune și Deborah Osu Branegan.

„Sunt atât de tristă, Dumnezeu să-l binecuvânteze pe băiețel și familia lui”, a adăugat și Ann Johnson.

 

Ronaldo a fost „cel mai drăguț băiat”

 


Ancheta cu privire la moartea lui Ronaldo a început ieri. Tatăl micuțului român, David, a spus, la momentul tragediei din iunie 2019, că tocmai redevenise tată după ce soția lui a născut al șaselea copil. Vorbind printr-un interpret român, tatăl, care locuiește pe Bligh Street, Wavertree, un district din Liverpool, Anglia, a declarat juriului că Ronaldo a fost „cel mai drăguț băiat din casă” și că tocmai era pe cale să înceapă școala. Procesul a fost oprit temporar după ce tatăl, emoționat, a descris modul în care un medic i-a spus că fiul său a murit.

Medicul Charlotte Durand, consultant la departamentul de urgență pediatrică, a spus, luni, că spitalul a văzut de obicei sute de copii în fiecare zi care prezentau febră. Ea a declarat juriului: „Poate fi foarte dificil să stabilim cazurile grave din cauza vitezei cu care sepsisul provoacă prejudicii copiilor. În stadiile incipiente, este posibil să nu apară și copilul poate fi bine. Rolul examinării inițiale la A&E nu este de a trata, ci de a face triaj. Dacă copilul era alert și se juca, evaluarea nu ar fi declanșat o alertă de sepsis” (n.r. - septicemia, cunoscută și sub numele de sepsis, reprezintă o complicație care pune viața în pericol și care poate să apară atunci când bacteriile, dintr-o altă infecție, intră în fluxul sanguin și se răspândesc în tot organismul).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel