Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu vrea religia ca materie de bac: "Nu aduce supunere, deschide perspective" 
WhatsApp
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea să câștige bunăvoința credincioșilor, dar și a mai marilor bisericii, astfel că se arată pentru promovarea religiei ca materie opțională la bacalaureat. 

„E adevărat, atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creștin. (...) Stau să mă întreb de unde au atâta înverșunare și atâta ură împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, în care comunismul a încercat același lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă. Aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele au stat de vorbă și au găsit oportun ca una din materiile opționale la bacalautreat să fie religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul din copiii dumneavoastră dorește să opteze religia?”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Oamenii nu se regăsesc în progresism. Religia nu aduce supunere

 

„Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu e acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapăt vom încuraja populismul și extremismul. PSD apără valorile creșjtine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebui reprezentate și privite egal în România. Nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic în perioada următoare. Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure țări din lume, dacă nu cea mai tolerantă țară din lume. Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene și mai mult, implementând politice europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel