Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu: „Prețul carburanților ar trebui plafonat”
WhatsApp
Liderul PSD Marcel Ciolacu a avansat luni, într-o declarație făcută presei, ideea plafonării prețurilor la carburanții auto, precizând că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.

„Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit”, a spus Ciolaccu, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiștilor”. „Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”. „Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie. „Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a spus Ciolacu.

Pe fondul războiului din Ucraina, al sancțiunilor impuse Rusiei și al modului în care Kremlinul a răspuns acestor sancțiuni, prețurile energiei și carburanților au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă.

 

Ciucă: Ministerele să finalizeze până săptămâna viitoare măsurile din programul 'Sprijin pentru România'

 

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, joi, ministerelor să finalizeze până săptămâna viitoare reglementarea măsurilor din programul "Sprijin pentru România", "aşa cum au fost asumate în coaliţia de guvernare", menţionând că aceste măsuri trebuie să producă efecte începând cu data de 1 iulie.

"Este important să continuăm pachetul nostru de măsuri "Sprijin pentru România". Doresc doar să subliniez că ne apropiem de finalul lunii, pachetul de măsuri vizează implementarea tuturor, începând cu data de 1 iulie", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că măsurile trebuie finalizate până săptămâna viitoare.

"Ca atare, vă rog, fiecare minister care nu a finalizat reglementarea măsurilor, aşa cum au fost ele asumate în coaliţia de guvernare, să fie finalizate până săptămâna viitoare, astfel încât ele să poată să producă efecte începând cu data de 1 iulie", a adăugat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel