Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu: Modernizarea aeroportului Otopeni se va realiza cu ajutorul Emiratelor Arabe
WhatsApp
În cadrul unei vizite de lucru în Abu Dhabi, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat angajamentul României pentru dezvoltarea de proiecte strategice comune cu Emiratele Arabe Unite. Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, îmbunătățirea infrastructurii portuare și feroviare, investițiile în energia verde și în procesare alimentară reprezintă obiective cheie ale acestui parteneriat comercial.
Marcel Ciolacu: Modernizarea aeroportului Otopeni se va realiza cu ajutorul Emiratelor Arabe

Întâlnirile economice ale premierului Ciolacu au inclus discuții cu reprezentanții unor companii importante din Emiratele Arabe Unite, precum ADQ Al Dahra, Mubadala și Abu Dhabi Ports, precum și cu oficiali de rang înalt din domeniul energetic, printre care CEO-ul ADNOC și președintele Masdar.

Prim-ministrul român a evidențiat interesul deosebit al părții române în menținerea și consolidarea relațiilor bilaterale, precum și în atragerea investițiilor emirateze. În acest sens, este planificată organizarea celei de-a treia sesiuni a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare între cele două țări, cu scopul de a stimula colaborarea în diverse domenii economice.

 

Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni

 

"Fie că avem în vedere proiecte în energie, infrastructură, agricultură și procesare alimentară, IT&C, companiile emirateze pot avea o contribuție substanțială la dezvoltarea în România a unor investiții majore. Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, investițiile în energia verde și în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că parteneriatul comercial cu Emiratele Arabe Unite oferă oportunități semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii și a sectorului energetic din România. Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, precum și îmbunătățirea infrastructurii portuare și feroviare sunt proiecte prioritare, alături de investițiile în energia verde și în procesarea alimentară.

Vizita premierului Ciolacu în Emiratele Arabe Unite are ca obiectiv și amplificarea prezenței companiilor românești pe piața emirateză, precum și constituirea Fondului suveran de investiții România – EAU.

În cadrul întâlnirilor, s-a discutat și despre cooperarea în sectorul energetic, în contextul tranziției României către o economie verde și a angajamentelor climatice asumate la nivelul UE. Investițiile în energie regenerabilă și îmbunătățirea eficienței energetice sunt domenii prioritare pentru colaborarea dintre cele două țări.

De asemenea, dezvoltarea comerțului bilateral, cu accent pe produse agroalimentare și IT&C, a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirilor, alături de importanța strategică a dezvoltării infrastructurii de transport, inclusiv a Portului Constanța și a rețelelor feroviare și rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel