Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mantas Kvedaravicius, regizor lituanian de filme documentare, ucis în Mariupol. Prieten: A murit cu camera de filmat în mâini
WhatsApp
Regizorul de filme documentare, Mantas Kvedaravicius, a fost ucis sâmbătă ”cu camera de filmat în mâini” de către soldații ruși în Mariupol, transmite currenttime.tv.  
Mantas Kvedaravicius, regizor lituanian de filme documentare, ucis în Mariupol. Prieten A murit cu camera de filmat în mâini.

Mantas documentase, anterior,  soarta orașului-port, iar acum se afla acolo pentru a prezenta viața sub bombardamentele rusești, potrivit agenției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

„În timp ce încercau să părăsească Mariupolul, ocupanții ruși l-au ucis pe regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius”, a transmis duminică instituția, pe contul de Twutter.  O reacție a venit și din partea președintelui lituanian Gitanas Nauseda, care a transmis că „am pierdut un creator binecunoscut în Lituania și în întreaga lume, care până în ultimul moment, în ciuda pericolului, a lucrat în Ucraina invadată de Rusia”.

Kvedaravicius urma să împlinească 46 de ani în acest an. Regizorul era cunoscut în special pentru documentarul său „Mariupolis”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2016. 

 

„Prietenul nostru participant la Artdocfest, Mantas Kvedaravicius, a fost ucis cu o cameră de filmat în mâini...”

 

Filmul prezintă viața din Mariupol, un oraș-port strategic din regiunea separatistă Donețk, unde luptătorii pro-ruși luptă cu forțele ucrainene din 2014. 

„Prietenul nostru participant la Artdocfest, Mantas Kvedaravicius, a fost ucis astăzi în Mariupol, cu o cameră de filmat în mâini, în acest război al răului împotriva întregii lumi”, a scris regizorul rus Vitaly Mansky, fondatorul festivalului de filme documentare Artdocfest, într-un mesaj pe pagina de Facebook. 

Mantas s-a născut în 1976, a studiat la Universitatea din Vilnius şi a obţinut o diplomă în antropologie socială de la Universitatea din Cambridge, potrivit postului public lituanian LRT.

Pe 1 aprilie, în apropierea unui sat din regiunea Kiev,  a fost găsit decedat fotograful și documentaristul ucrainean, Max Levin.

 

Max Levin, un fotograf și documentarist ucrainean, găsit mort în apropierea unui sat din regiunea Kiev

 

Fotograful și documentaristul ucrainean, Max Levin, a fost decedat, pe 1 aprilie, în apropierea unui sat din regiunea Kiev, scrie unn.com.ua.

Legătura cu Levin a dispărut pe 13 martie, în timp, alături de un fost ofițer militar și un alt fotograf, documenta consecințele agresiunii rusești. În zona în care se aflau aceștia începuseră lupte intense.

Potrivit  UNN, Max Levin era tatăl a patru copii. În cariera sa de fotograf, acesta a lucrat pentru Reuters, BBC, TRT World, Associated Press și agențiile de știri Hromadske.

Fotografiile sale au fost publicate de instituții media de renume, precum Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU Agenda, World news, Radio Europa Liberă.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel