Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mama unui copil român din Germania acuză că a fost discriminat la grădiniță: „Toți aveau câte un moș de ciocolată la fel, numai la fiul meu era diferit”
WhatsApp
O româncă stabilită în Germania împărtășește o experiență neașteptată pe care a trăit-o de Sfântul Nicolae la grădinița fiului ei, subliniind că a fost discriminat.    
Mama unui copil român din Germania acuză că a fost discriminat la grădiniță: „Toți aveau câte un moș de ciocolată la fel, numai la fiul meu era diferit” / Foto: Tiktok

Într-o postare pe rețelele sociale, Isabela Maria, o româncă stabilită în Germania, relatează cum s-a simțit când a realizat că băiețelul ei a fost discriminat de educatoarele de la grădiniță chiar de Sântul Nicolae. Aceasta a observat că, deși toți copiii aveau la vestiar un omuleț de ciocolată în formă de Moș Nicolae, fiul ei a primit un moș diferit de ceilalți copii.

„Astăzi a venit Moș Nicolae la grădiniță la fiul meu. L-am lăsat acolo și toți copii aveau la vestiar câte un omuleț de ciocolată, un fel de Moș Nicolae, că nu era clar Moș Crăciun, numai la fiul meu nu. El avea un altfel de moș, unul verde, deși toți ceilalți copii aveau un moș de ciocolată de la Milka cu roșu.”, spune ea.

 

„Aș fi putut interpreta acest gest de rasism și să fac scandal”

 

Inițial, românca s-a simțit tentată să creeze un conflict sau să întrebe educatoarele de ce fiul ei a fost tratat diferit. Cu toate acestea, în momentul în care educatoarea a întrebat dacă totul este în regulă, Isabela a decis să nu facă o tragedie din acest episod și să evite un potențial scandal. A ales să păstreze liniștea și să nu transmită copilului ei nicio neliniște sau frustrare.

„În primă fază am zis că fac scandal ori cu educatoarele să înțeleg de ce fix fiul meu a pățit asta. După m-am gândit să-l sun pe soțul meu să mă descarc. Dar stăteam și mă uitam la situația asta cât Eric se schimba să intre în clasă și mă vede una dintre educatoare și îmi zice: Doamna Stan, este totul bine? La care eu i-am răspuns: Da, da. Am decis să tac și să nu fac din asta o tragedie, pentru că până la urmă nu era vreo tragedie. Aș fi putut interpreta acest gest de rasism și să fac scandal”, mărturisește femeia.

 

„Hai să fim mai buni în prag de sărbători”

 

Românca a împărtășit mai departe în postare o învățătură pe care a obținut-o din această experiență. Ea sugerează că, în loc să aruncăm vina pe ceilalți pentru neplăceri aparente, ar trebui să reflectăm asupra noastră.

În concluzie, Isabela consideră că nimic nu este întâmplător și că, mai ales în prag de sărbători, ar trebui să cultivăm empatia și să fim mai buni unii cu ceilalți. 

„Concluzia mea este dacă tu nu ești bine cu tine, o să existe mereu situații care vor scoate la suprafață acest lucru. Niciodată nu mai dați vina pe ceilalți, gândiți-vă de ce vi se întâmplă vouă asta. Cred cu desăvârșire că nimic nu este întâmplător și că ar trebui să reflectăm mai mult asupra noastră și să fim mai buni măcar acum în prag de sărbători.”, încheie românca.

 

@isabelamaria1988 În 3 ani de Kita, niciodata nu ni s-a intamplat asa ceva, motiv pentru care am ales sa nu transform situatia intr-o tragedie ????????‍♀️ Voi cum ati fi procedat? #isabelamaria88 ♬ sunet original - isabela.maria88

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel