Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mamă pentru prima dată la 58 de ani. O italiancă a născut o fetiță sănătoasă de 2,3 kilograme
WhatsApp
O femeie din Ostuni, provincia Brindisi, Italia, a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 58 de ani.
Mamă pentru prima dată la 58 de ani. O italiancă a născut o fetiță sănătoasă de 2,3 kilograme / Foto: Unsplash

Femeia de 58 de ani și soțul ei, care are 63 de ani, au conceput prin inseminare artificială, iar fetița s-a născut la spitalul Perrino, cântărind 2,3 kilograme. Evenimentul a fost sărbătorit în saloanele secției de obstetrică și ginecologie, transmite Mediafax.

„Femeia și nou-născutul sunt în stare bună", a confirmat șeful departamentului, Paolo Amoruso, care a urmărit întreaga sarcină obținută prin inseminare artificială, conform „Repubblica”.

Pentru spital, aceasta nu este o experiență nouă. În aceeași unitate sanitară o femeie de 56 de ani a născut în urmă cu doi ani.

„Ultima naștere este și mai unică, dacă ne gândim că este vorba de o pacientă de 58 de ani. Totul a decurs foarte bine. Am reușit să ducem această sarcină aproape până în luna a noua în cel mai bun mod posibil”, a spus Amoruso.

Nou-născutul, pe care părinții l-au numit Ilaria, cântărește puțin peste 2,3 kilograme. Femeia și bebelușul se vor putea întoarce acasă în următoarele zile, unde îi va aștepta proaspătul tată, în vârstă de 63 de ani.

Italianca este prea tânără totuși, pentru a intra în topul celor mai bătrâne mame din lumea. Pe ultimul loc se află Annegret Raunigk, în vârstă de 65 de ani, care a dat naștere la cvadrupleți, iar pe primul se află Daljinder Kaur, care a ajuns în atenția presei internaționale la începutul anului 2016 pentru că a dat naștere unui fiu la vârsta de 72 de ani. De asemena, din România în top se află și Adriana Iliescu.

 

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

 

În 2005, după ce a născut o fetiță la 66 de ani, Adriana Iliescu a fost declarată cea mai în vârstă mamă înregistrată la acea vreme. Ea a reușit să-și nască fiica prin cezariană, după ce a urmat un tratament de fertilitate timp de nouă ani, conform presei din România. Iliescu a declarat reporterilor că și-a dorit dintotdeauna să fie mamă, dar că nu a putut concepe pe cale naturală. Când a fost intervievată de Realitatea TV, Iliescu a spus că este optimistă că își va putea vedea fiica, Eliza Maria, crescând, deoarece familia ei are un istoric de longevitate.

Aceasta este încă în viață, iar Eliza Maria ar avea în prezent 17 ani. Unul dintre ultimele interviuri acordate de Iliescu a fost în 2010 pentru Daily Mail - la acea vreme Eliza Maria avea cinci ani, iar Iliescu a spus că este deschisă la ideea de a mai avea un copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel