Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mama lui Igor Dodon, acuzată de complicitate la îmbogățirea ilegală a fiului său.
WhatsApp
Mama lui Igor Dodon riscă să ajungă la închisoare, pentru că ar fi participat ca paravan la îmbogățirea ilicită a fiului său, fostul președinte al Republicii Moldova. 
Foto: Facebook (Igor Dodon)

Mama fostului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost acuzată de complicitate în dosarul acestuia privind îmbogăţirea ilegală. După cum a comunicat serviciul de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Galina Dodon a fost chemată astăzi la procuratură. Aceasta a fost acuzată de complicitate şi i s-a comunicat că are statut de suspect în dosarul de îmbogăţire ilegală.

Potrivit datelor serviciului de presă, în timpul percheziţiei efectuate pe 24 mai anchetatorii au găsit în casa mamei lui Dodon sume mari de bani - 689,6 mii de lei (circa 35 de mii de dolari), 17 mii euro şi o mie de dolari, "a căror origine nu a fost încă stabilită."

Totodată, o parte din bani se aflau într-un plic cu simbolurile Partidului Socialiştilor. "Considerăm că este necesar să informăm cetăţenii despre desfăşurarea anchetei, pentru a se exclude posibilele manipulări. Într-un stat democratic, progresist, legea este aceeaşi pentru toţi, indiferent de statut sau de rude. Ancheta nu încalcă în niciun fel drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se subliniază în comunicatul serviciului de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Socialiștii spun că mama lui Igor Dodon este umilită

 

Partidul Socialiştilor din Moldova (de opoziţie) şi-a exprimat indignarea faţă de interogarea mamei fostului preşedinte, numindu-o "un pas josnic şi inuman". Într-o declaraţie publicată astăzi pe site-ul Partidului Socialişilor se menţionează că "persecutarea membrilor familiei fostului preşedinte demonstrează încă o dată că dosarul împotriva lui Igor Dodon a fost comandat".

Partidul Socialist consideră că scopul final al acestor acţiuni este exercitarea unei "presiuni asupra Partidului Socialiştilor ca o reală forţă de opoziţie faţă de regimul aflat la putere, curăţarea clasei politice şi instaurarea unei dictaturi unipartite a PAS", relatează Rador, care citează Interfax. 

 

Igor Dodon se află în arest 

 

 

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reşedinţele sale, iar două zile mai târziu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Între timp, săptămâna trecută a fost pusă sub învinuire şi soţia lui Igor Dodon, care poartă același nume ca mama fostului președinte: Galina. Aceasta a primit ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara timp de 60 de zile.

"Am fost pusă sub învinuire-complice, pentru îmbogăţire ilicită, fără probe", a declarat Galina Dodon, potrivit unimedia.info, ea acuzând un dosar motivat politic.

După ce a aflat despre prelungirea arestului său domiciliar, Igor Dodon a susţinut că ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, ar fi implicat în acest proces. "Toţi care acum nu o ascultă pe (preşedinta Republicii Moldova) Maia Sandu şi pe Litvinenco, el conduce acest proces, sunt presaţi, deci era aşteptat acest lucru", a spus fostul preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel