Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe românce, obligate să se prostitueze în Italia. Tinerele, racolate prin metoda „loverboy”
WhatsApp
Nouă percheziţii domiciliare au fost efectuate, joi, de procurorii din Dolj, la o grupare de proxeneţi, care au exploatat 17 tinere în Italia, timp de aproape 10 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze.

Potrivit DIICOT, grupul infracţional organizat acuzat de trafic de persoane şi trafic de minori a fost constituit în cursul anului 2013, pe baza relaţiilor de familie, informează Agerpres

„În cauză s-a reţinut că, în cursul anului 2013, a fost constituit, pe baza relaţiilor de familie, un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Grupul infracţional a identificat persoane vulnerabile (cu o situaţie materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, cu o educaţie precară), parte dintre acestea minore, pe care le-au recrutat folosind diferite promisiuni mincinoase (convieţuirea împreună, găsirea unui loc de muncă etc.) şi le-au determinat /constrâns să practice prostituţia. Astfel, folosind preponderent metoda "loverboy", membrii grupului au câştigat încrederea persoanelor vătămate şi, sub pretextul construirii unui viitor comun (deşi se aflau în alte relaţii de concubinaj) şi oferirii unui mod de viaţă lipsit de griji, le-au convins să practice prostituţia în folosul lor, activitate desfăşurată în special pe teritoriul Italiei", informează DIICOT.

De regulă, persoanele vătămate au fost cazate în imobilele închiriate în acest scop de unul dintre membrii grupului şi obligate să practice prostituţia "la stradă" în zona Romei (unde grupul infracţional organizat deţinea "posturi"), fiind în permanenţă controlate/ supravegheate, sumele de bani fiind însuşite în totalitate de membrii grupului. Relaţiile de familie dintre membri au constituit un factor important de organizare şi coeziune a grupului infracţional, acestea asigurând o colaborare optimă, strânsă şi constantă.

Pe parcursul urmăririi penale au fost identificate 17 persoane vătămate. La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova urmează să fie conduse, în vederea audierii, 13 persoane.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi Grupării Mobile de Jandarmi "Fraţii Buzeşti" Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel