Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe românce cu datorii în țară, exploatate de conaționali în Olanda: „Nevoite să-și lase copiii în urmă pentru a câștiga bani în străinătate”
WhatsApp
Instanța din Arnhem, provincia Gelderland din Olanda, a condamnat, ieri, trei români: un bărbat de 40 de ani, o femeie de 45 de ani și un bărbat de 28 de ani, pentru implicarea lor în traficul de persoane și contrabandă cu persoane. Românul de 40 de ani a primit cea mai mare pedeapsă: închisoare de 6 ani. 
Mai multe românce cu datorii în țară, exploatate de conaționali în Olanda: „Nevoite să-și lase copiii în urmă pentru a câștiga bani în străinătate”

Conform rechizitoriului, românul de 40 de ani a avut un rol principal în traficul de persoane. El a recrutat femeile pentru prostituție și le-a luat din România și le-a adus în Țările de Jos. Femeia conducea activitatea de zi cu zi a prostituției. „Din august 2018 până în februarie 2019, româncele exploatate au fost puse la muncă în case de vacanță și camere de hotel din toată Olanda. Femeile aveau datorii în România și au fost nevoite să-și lase copiii în urmă pentru a câștiga bani în străinătate. Ele nu vorbeau olandeză și erau dependente de conaționalii care le-au adus, iar aceștia au profitat de ele”, spun procurorii.

Totodată, anchetatorii au mai notat în rechizitoriu că bărbatul „a amenințat sistematic femeile cu violență pentru a câștiga cât mai mulți bani din prostituție și pentru a preda (cel puțin) jumătate din ei. Le-a și violat pe românce în drum spre Olanda. Prin faptele lor, bărbatul și femeia au comis o încălcare foarte gravă a intimității și integrității fizice a femeilor”

„Mirosea groaznic și casa era plină de saci de gunoi”. Muncitori români, descoperiți înghesuiți în două case din Olanda: „Numărul lor a crescut brusc”

 

Contrabandă cu persoane

 

Procurorii spun că românul de 28 de ani a ajutat ​​la transportul româncelor în Olanda. Bărbatul știa că româncele vor lucra în prostituție pentru bărbatul de 40 de ani și vor fi exploatate de acesta.

Bărbatul și femeia în vârstă de 40 de ani au fost, de asemenea, vinovați de contrabandă de persoane. Au găzduit patru moldovence în Țările de Jos, cu scopul ca aceste femei să lucreze în prostituție și să beneficieze de pe urma lor. Niciuna dintre aceste femei nu avea permis de muncă. În calitate de cetățeni din afara UE, nu li s-a permis să lucreze în Țările de Jos.

Olanda. Sute de oameni au blocat avioanele pe aeroportul Schiphol: S-au așezat în fața roților. Peste 100 de persoane arestate - VIDEO

 

Exploatarea altor femei nu este dovedită

 

Instanța consideră că nu sunt dovezi suficiente care să arate că bărbatul de 40 de ani și femeia au exploatat și alte șapte femei în prostituție. Bărbatul de 40 de ani a fost condamnat la șase ani de închisoare. În dezavantajul bărbatului, instanța ține cont că acesta a fost deja condamnat în Olanda și alte țări europene. În prezent, execută o pedeapsă în Italia.

Procurorul a cerut șapte ani și a cerut condamnarea pentru exploatare sexuală a șase din zece femei. Pedeapsa aplicată de instanță este mai mică pentru că sunt mai puține fapte dovedite.

Femeia în vârstă de 45 de ani a fost condamnată la 900 de zile de închisoare, dintre care 464 cu suspendare cu un termen de probă de 2 ani. Ea nu trebuie să se întoarcă la închisoare. Curtea crede că ea a jucat un rol crucial. Fără contribuția ei, femeile nu ar fi ajuns într-o situație de exploatare. Pedeapsa este atenuată că ea însăși este victima bărbatului de 40 de ani. Nu se poate stabili că femeia a fost supusă unei presiuni psihologice atât de puternice încât nu i se poate face nicio acuzare penală. Prin urmare, instanța respinge recursul avocatului la principiul „nepedepsirii”. Pe scurt, principiul „nepedepsirii” înseamnă că victimele traficului de persoane nu sunt urmărite penal sau pedepsite pentru implicarea lor în activități ilegale în măsura în care sunt obligate să facă acest lucru.

Instanța i-a impus bărbatului de 28 de ani 164 de zile de închisoare, dintre care 150 au fost cu suspendare cu un termen de probă de 2 ani. De asemenea, trebuie să efectueze 240 de ore de muncă în folosul comunității. 

Bărbatul și femeia în vârstă de 40 de ani trebuie să plătească 2.500 de euro daune uneia dintre victime. De asemenea, trebuie să restituie statului banii pe care i-au câștigat din exploatarea sexuală a femeilor. Instanța stabilește această sumă la peste 14.000 de euro. 

Nouă românce au plecat la „shopping” prin toată Belgia și Olanda: Cum acționau femeile care se alegeau cu pungile pline de „cumpărături”

 

Românul, o „figură fără scrupule”

 

Procurorul îl numește pe principalul suspect o „figură fără scrupule” care vâna constant noi femei. Au fost nevoiți să predea lui jumătate din banii pe care femeile i-au câștigat din munca sexuală. Potrivit Procuraturii, principalul suspect le vedea pe femei nu mai mult decât pe niște „vaci de lapte”. El le numește „marfă” și „elefanți proști”. Cele care nu cooperau aveau să fie vândute. Amenințările cu mutilarea și moartea cădeau asupra lor dacă nu se conformau cerințelor sale.

Au fost și bătute, de exemplu când au câștigat prea puțini bani pe placul lui. Procurorul vorbește despre o atmosferă continuă de intimidare și amenințări la adresa femeilor. „Te voi tăia în bucăți” sau „te bag în comă” sunt exemple de amenințări inconfundabile pe care principalul suspect le-a rostit frecvent. Românul a mai fost condamnat pentru violarea femeilor. Urmele ADN-ului indică, de asemenea, acest lucru. I-a spus apoi uneia dintre femei: „Aceasta este o lecție pentru tine. Astfel poți învăța ce să faci cu clienții”.

Dosarul include și avortul forțat, deoarece femeile trebuiau să lucreze fără prezervativ. Li s-a interzis să refuze clienții.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel