Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe persoane, care stăteau la coadă să primească ajutoare în Harkov, lovite de o rachetă. Șase morți
WhatsApp
Pe rețelele sociale au apărut imagini video cu un proiectil care cade în mijlocul unei mulțimi de oameni care stau la coadă pentru a primi ajutoare în Harkov.    
Mai multe persoane, care stau la coadă să primească ajutoare în Harkov, lovite de o rachetă. Șase morți

O cameră de supraveghere, de lângă sediul unei companii ucrainene de curierat, Nova Poshta, care a devenit un centru de „distribuire de ajutoare umanitare către organizațiile caritabile și luptătorii voluntari în Ucraina”, a surprins momentul când racheta lovește mulțimea

„Rușii au bombardat centrul Nova Poshta din Harkov, unde localnicii primesc ajutoare umanitare. Iată imagini cu o rachetă lovind mulțimea de civili care stau la coadă”, a scris pe Twitter Oleksandra Matviiciuk, de la Centrul pentru Libertăți Civile. 

Din primele informații, șase persoane au murit.

Armata rusă continuă să bombardeze orașele și satele din Ucraina. Milioane de oameni au rămas pe drumuri, iar câteva mii au decedat.

 

Orașul ucrainean Izyum, ras de pe fața pământului. Rușii bombardează ruinele clădirilor

 

Orașul ucrainean Izyum, practic, nu  mai există. Armata rusă continuă să bombardeze ruinele clădirilor. După invazia armatei ruse, orașul Izyum a fost împărțit în două. O porțiune a orașului de pe malul nordic al râului Seversky Doneț, care o traversează, este ocupată de trupele rusești, iar partea din sud este controlată de Forțele Armate ucrainene și de apărarea teritorială.  

Orașul este bombardat fără milă de ruși. Armata rusă blochează complet comunicațiile și nu lasă pe nimeni să intre. Fiind în partea de sud a orașului, ucrainenii organizează livrarea de ajutor umanitar cu voluntari, care se ocupă și de evacuarea locuitorilor, scrie sq.com.ua.

Potrivit primarului din Izyum, Valery Marchenko, dintr-o populație de 40.000 de locuitori, cel puțin 3.000 de civili au fugit din oraș de la începutul atacului.

Mărturiile șocante ale locuitorilor din Mariupol: "Nu am mâncat de două zile. Nu avem puterea să părăsim orașul pe jos" 

„Datorită unei operațiuni de evacuare organizată, am reușit să scoatem multe femei și copii din oraș. Unii au plecat singuri, dar numărul exact nu este cunoscut. Acum problema evacuării este acută. Mulți oameni așteaptă momentul să plece, dar, din păcate, ocupanții ruși refuză să deschidă  coridoare verzi pentru evacuarea civililor.

 

Primar: Orașul Izyum este acum o ruină 

 

După atacurile aeriene puternice,  orașul nostru a fost practic distrus. Blocuri întregi au fost demolate, rețelele de electricitate, de apă, gaze, comunicații mobile și internet au fost complet distruse. Monumente istorice au ars din cauza bombelor. Bisericile au fost bombardate”, spune Valery Marchenko,  care a descris cum arată orașul său.

Au fost aruncate în aer podurile râului care leagă ambele maluri. Armata rusă din Izyum  bombardează zonele  și clădiri rezidențiale. 

„Încercăm să înregistrăm toate aceste acțiuni pentru a demonstra, ulterior, crimele lor împotriva umanității. Fără a exagera, pot spune că orașul Izyum este acum o ruină”, a spus primarul, adăugând că forțele armate ucrainene „protejează eroic partea de sud a orașului”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel